Dilma Rousseff, prima femeie preşedinte din Brazilia

Dilma Rousseff, Brazilia
Dilma Rousseff, Brazilia

Dilma Rousseff, protejata preşedintelui Luiz Inacio Lula da Silva, şi candidată din partea Partidului Muncitorilor (PT) a câştigat alegerile prezidenţiale de duminică din Brazilia, cu 56% din voturi, devenind prima femeie preşedinte din istoria Braziliei.

Lipsită de carismă şi fără a mai fi aleasă înainte, Dilma, aşa cum o numesc familiar brazilienii, a luptat împotriva dictaturii militare în anii '70 şi a fost deţinută timp de trei ani. În cadrul Guvernului, unde a jucat un rol important, ea şi-a câştigat reputaţia de "doamnă de fier".

Ea îi datorează însă victoria în aceste alegeri popularului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, care a susţinut-o pe tot timpul campaniei

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a fost primul şef de stat care a salutat alegerea Dilmei Rousseff, fosta „mână dreaptă“ a preşedintelui Lula, într-un mesaj dat publicităţii de preşedinţia franceză imediat după anunţarea rezultatelor scrutinului. Alegerea dnei Rousseff 'este o mărturie a recunoştinţei poporului brazilian faţă de considerabila muncă pe care a depus-o împreună cu preşedintele Lula pentru a face din Brazilia o ţară modernă şi mai dreaptă', declară Nicolas Sarkozy.

Liderul stângii radicale din America Latină, preşedintele venezuelan Hugo Chavez, a salutat, la rândul lui, victoria acestei candidate a PT, afirmând că "îi trimite un sărut dragei lui Dilma".

Citeşte şi:

Clip electoral din Brazilia, făcut parcă după realitatea din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel