Urmărește emisiunea live


Dietă - opt reguli care funcţionează cu adevărat

Dietă
Dietă

Atunci când începem să ţinem o dietă pentru a scapă de kilogramele în plus, vrem să observăm rezultatele în cel mai scurt timp posibil însă rămânem dezamăgiţi când vedem că acest lucru nu se întâmplă la fel de rapid cum ne dorim. În cele mai multe cazuri, după câteva zile de dietă în care nu apare niciun rezultat suntem tentaţi să renunţăm dând vină pe tot felul de factori. Haideţi să vedem care sunt cele mai frecvente greşeli atunci când ţinem cură de slăbire şi ce reguli să urmăm pentru a obţinere zultatele dorite.

1. Redu consumul de carbohidraţi

Prima regulă care trebuie urmată dacă vrei să fii în cea mai bună formă este să renunţi la carbohidraţii din mâncare. Acest principiu este foarte popular printre persoanele care vor să scape de kilogramele în plus. Există şi carbohidraţi buni ( panini cu seminţe, fasolea, couscous, etc. ) care pot fi consumaţi dimineaţa dar şi cu aceştia trebuie să ai mare grijă pentru a nu ajunge să faci excese. Dacă vrei să scapi cât mai repede de kilogramele nedorite cel mai bine ar fi să reduci pe cât posibil carbohidraţii din alimentaţia ta zilnică.

2. Elimină fructele cu un conţinut de zahăr crescut

Majoritatea persoanelor asociază o dietă sănătoasă cu consumul de fructe pentru că sunt pline de vitamine, minerale şi sunt foarte sănătoase pentru organism. Însă consumate peste limită, fructele foarte dulci precum bananele, portocalele, fructele de pădure, strugurii, etc., pot creşte conţinutul de zahăr din sânge sau chiar pot provoca balonarea şi luarea în greutate.

3. Măreşte consumul de proteine

O altă regulă importantă pentru o dietă reuşită este să consumi cât mai multe proteine pe care le găseşti în carnea slabă, în peste sau în ouă. Acestea te vor ajuta să pierzi în greutate dar vor fi ideale şi pentru formarea unor muşchi mai puternici. Recomandat este să creşti consumul de proteine cu un sfert din cantitatea pe care o mănânci în mod normal.

4. Mănâncă când ţi-e foame

Cel mai important lucru este să nu te înfometezi niciodată şi să nu sari peste mese atunci când vrei să slăbeşti pentru că rezultul va fi unul neplăcut. Stresul la care îţi este supus corpul atunci când te abţii de la mâncare va creşte nivelul de cortizol din sânge. Acest proces va duce la stocarea grăsimii în jurul abdomenului şi al organelor interne.

5. Sportul este obligatoriu

Pe lângă dieta propriu-zisă, sportul este un element foarte important atunci când vrei să slăbeşti. Nu este nevoie să exagerezi, chiar şi câteva exerciţii pe săptămâna dacă sunt efectuate corect vor da rezultate. Îţi poţi creea şi un program de exerciţii la tine acasă dar ai grijă pentru ce antrenament optezi. Combină exerciţiile cardio cu cele de forţă că să nu pierzi din masa musculară.

6. Renunţă la alimentele procesate

Oricât de pro dietă ar fi sau oricât de sărac în grăsimi ar scrie pe ambalaj că este un aliment, acesta trebuie ocolit dacă este procesat. Hrana adevărată şi naturală este soluţia dacă vrei să obţii rezultate cât mai rapide în urma unei diete.

7. Mănâncă mai multe legume

Nu spune nimeni că ar trebui să devii vegetarian, mai ales că legumele nu au unele propietăţi de care te bucuri atunci când consumi carne dar o alimentaţie pe baza de plante poate fi destul de benefică într-o dietă. Se ştie faptul că hrana verde potoleşte pofta de mâncare, hrăneşte bine organismul şi îmbunătăţeşte calitatea vieţii.

8. Ai grijă ce grăsimi consumi

Atâta timp cât sunt consumate cu măsură, grăsimile pot fi foarte bune şi te pot ajuta să rămâi în formă pe tot parcursul dietei. Însă dacă vrei să vezi rezultatele efortului tău cât mai repede, de preferat ar fi să nu exagerezi cu uleiul, fructele de avocado sau nucile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel