Dietă cu ciorbă și supă. Atenție, însă! Un ingredient nu se recomandă!

dietă cu ciorbă și supă
dietă cu ciorbă și supă

Supele și ciorbele sunt ușor de făcut și te ajută să fii sănătos și să te menții în greutatea optimă.

Nutriţionista britanică Fiona Kirk a elaborat o dietă pe bază de ciorbă. Se bazează pe supe bogate în fibre şi nutrienţi, însă slabe în grăsime, cum ar fi supa pe bază de orez integral.

Supele trebuie să conţină şi diferite frunze proaspete, care dau gust bun. Astfel avem surse de fibre alimentare care accelerează funcţionarea tractului digestiv. Mărarul, pătrunjelul, leuşteanul sunt doar câteva exemple de acest fel, dar ele pot fi completate cu numeroase plante care asigură supelor nu numai aroma necesară, ci şi substanţele de care avem nevoie.

Rădăcinoasele din supă, respectiv morcovii, ţelina, sfecla toate în afara cartofilor, sunt sărace în calorii dar săţioase, introduc în organism sărurile minerale de care avem nevoie şi asigură o bună digestie. Autoarea le recomandă chiar şi la micul dejun.

Atenție, însă! Nu se recomandă adaosul de condimente puternice în supă precum piper, ardei iute sau aşa-zisele concentrate, care se comercializează ca „adaosuri”, având la bază preparate chimice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel