Dezastru în Indonezia! Sute de mii de oameni fug din calea vulcanului

Erupție Vulcan
Erupție Vulcan

Autorităţile indoneziene au dispus vineri evacuarea a sute de mii de persoane, iar trei aeroporturi internaţionale au fost închise, după erupţia spectaculoasă a Vulcanului Kelud, pe Insula Java, informează AFP.

Acest vulcan, deosebit de periculos, deoarece este situat într-o regiune dens populată, a intrat în erupţie joi seara, scrie antena3.ro.

Posturi de televiziune au difuzat imagini în care apar coloane de cenuşă şi lavă împroşcată către sate din vecinătate. Corespondenţi AFP la faţa locului afirmă că au văzut locuitori îngroziţi, plini de cenuşă, fugind pe motociclete sau la bordul maşinilor.

VEZI ȘI: Cinci oameni au fost uciși de erupția unui vulcan

Aeroporturile Surabaya, Yogyakarta şi Solo au fost închise, a declarat un oficial însărcinat cu aviaţia în cadrul Ministerului Transporturilor, Herry Bakti, pentru postul Metro TV, care a filmat avioane acoperite de cenuşă pe tarmac.

Un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru gestionarea catastrofelor a anunţat că 200.000 de persoane care locuiesc în 36 de sate aflate pe o rază de zece kilometri în jurul Vulcanului Kelud au primit ordin de evacuare.

"O ploaie de cenuşă, nisip şi pietre cade până la o distanţă de 15 kilometri de craterul vulcanului", a precizat Sutopo Purwo Nugroho.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel