Dezastru în Marea Britanie:zona de nord devastată de inundații

METEO - PLOI - GALATI
METEO - PLOI - GALATI

Sâmbătă, sute de persoane au fost evacuate în nordul Angliei din cauza inundațiilor provocate de ploile puternice, care, de asemenea, au lăsat fără energie electrică aproape 10.000 de locuințe, informează Agerpres.

Principala regiune afectată a fost plasată în alertă roșie de către serviciul național de meteorologie (Met Office) care a îndemnat populația "să ia măsuri pentru a rămâne în siguranță".

În comitatele Lancashire și Yorkshire, respectiv în nord-vestul și nord-estul Angliei au fost lansate peste 300 de alerte, iar circa 30 avertizau inundații potențial catastrofale.

"Este din ce în ce mai rău, plouă foarte puternic de noaptea trecută", a declarat un locuitor din Todmorden (Yorkshire), Lee Fraser.

O unitate din cadrul celui de-al doilea batalion al regimentului ducelui de Lancaster a fost trimisă pe teren pentru a ajuta locuitorii și autoritățile locale în lupta împotriva inundațiilor și a participa la evacuări, iar în cursul dimineții de sâmbătă guvernul a ținut o reuniune de criză pentru a superviza operațiunile.

La începutul lunii decembrie, regiunea a fost afectată puternic de inundații care au provocat pagube de milioane de euro.

David Cameron, premierul britanic, a informat sâmbătă seară că luni va vizita regiunile care au fost mai puternic afectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel