Deținut din Galați, înjunghiat în gât de un alt bărbat din penitenciar

Foto: Google Earth
Foto: Google Earth

Un deținut din Penitenciarul Galați a fost transportat de urgență la spital, după ce a fost lovit în gât de un alt deținut.

Un deținut din Penitenciarul Galați a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgență al municipiului, după ce a fost lovit în gât cu un cuțit artizanal, de o altă persoană privată de libertate, conform Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unității, Giulia-Marta Munteanu, personalul operativ și medical al Penitenciarului Galați a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane condamnate, urmare a unui prezumat act de agresiune.

Intervenție medicală

Concomitent, a fost solicitat sprijinul Serviciului de Ambulanță, persoana în cauză fiind transportată la o unitate spitalicească din rețeaua sanitară publică, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

„În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la sesizarea organelor judiciare abilitate în vederea efectuării cercetărilor specifice: Secția 5 Poliție Galați și Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, precum și judecătorul de supraveghere a privării de libertate. Având în vedere că incidentul face obiectul unei anchete penale, cauzele și împrejurările producerii incidentului vor fi stabilite de către organele judiciare abilitate", a spus Munteanu.

Cuțit artizanal

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a fost lovit în gât de un alt deținut cu un cuțit confecționat artizanal, iar în cauză a fost deschis dosar penal pentru tentativă la omor.

„Ambii deținuți se aflau în sectorul de maximă siguranță. Agresorul ispășește o pedeapsă de 24 ani și 6 luni de închisoare pentru omor deosebit de grav și alte infracțiuni cu violență, sentință pronunțată de Tribunalul Vrancea. Deținutul victimă a agresiunii este condamnat pentru infracțiuni contra patrimoniului", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, Liliana Istrate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel