Demisie Maior. Variante ale liderilor de opinie: Hellvig, la SRI. Maior, ambasador în SUA

Demisia lui George Maior de la conducerea Serviciului Român de Informații a dat curs unor speculații referitoare la cine îl va înlocui și ce turnură va face fostul senator PSD.

Realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere", Rareș Bogdan, a sugerat în ediția de marți a emisiunii pe care o prezintă că George Maior ar putea primi funcția de ambasador al României la Washington. Unul dintre principalele argumente care stau la baza acestei ipoteze este că munca lui Maior la șefia SRI este foarte apreciată de partenerii americani. Deocamdată, funcția de ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în SUA este deținută de Iulian Buga.

Pe de altă parte, jurnalistul Ion Cristoiu crede că nu este exclus ca George Maior să fie ales de PNL pentru funcția de premier, în eventualitatea în care guvernul Ponta va cădea în primăvară prin moțiune de cenzură.

VICTOR PONTA: Nu e bine ca SRI să revină sub control politic

În ceea ce privește persoana care îl va înlocui pe Maior la conducerea SRI, analistul Radu Tudor spune că una dintre variante este Eduard Hellvig, europarlamentar PNL.

"Europarlamentarul liberal Eduard Hellvig este una din variantele serioase luate in discutie pentru functia de nou director al SRI. Este apropiat de Klaus Iohannis, posibil sa nu fie respins de Victor Ponta. Vom vedea daca varianta e reala sau nu. Presedintele si premierul stiu", scrie Radu Tudor pe blogul său.

Pe de altă parte, Hellvig declara într-un interviu acordat recent DC News că vrea să-și continue munca începută în Parlamentul European.

Jurnalistul Bogdan Chirieac apreciază că George Maior "va merge la catedră sau în diplomație".

"Domnul George Maior reprezintă un capitol aparte în istoria de 25 de ani a SRI. Dânsul a reușit să aducă Serviciul Român de Informații la standarde occidentale. A reușit să facă o chestiune concretă în relația dintre SRI și partenerii americani. Este un lucru deosebit. Mai departe, ce va face George Maior este greu de spus. Dumnealui este ambasador, diplomat de carieră. Probabil va merge la catedră sau în diplomație", a zis Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel