Tero Varjoranta, director AIEA, a DEMISIONAT

Rachete
Rachete

Tero Varjoranta, directorul general adjunct al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică(AIEA) și șef al Departamentului de Monitorizare Nucleară a demisionat din funcție. 

Demisia lui Tero Varjoranta are loc  într-un moment sensibil, la trei zile după ce Statele Unite au anunțat că renunță la acordul nuclear cu Iranul, aducând mari semne de întrebare în privința respectării programului de către Teheran

El a demisionat brusc, a se arată într-un comunicat de presă al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, fără a da însă vreun motiv.

Varjonata, înlocuit imediat 

Varjoranta, de naționalitate finlandeză, a fost director general adjunct al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică și șef al Departamentului de Monitorizare Nucleară, care verifică respectarea de către țări a Tratatului de neproliferare nucleară din octombrie 2013. El va fi înlocuit de către șeful Oficiului  pentru Verificare din Iran, a declarat IAEA din Viena.

"Domnul Tero Varjoranta a demisionat, iar demisia sa a intrat în vigoare la 11 mai 2018", a declarat un purtător de cuvânt al AIEA.

"Directorul general l-a numit pe domnul Massimo Aparo, director interimar care provinde la Oficiul pentru Verificare din Iran, în calitate de director general adjunct și șef al Departamentului de Monitorizare".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel