Demisia unui al doilea înalt responsabil al Scotland Yard, în urma scandalului interceptărilor ilegale

John Yates
John Yates

Un al doilea înalt responsabil al Scotland Yard a demisionat luni, după ce duminică şeful acestei instituţii făcuse acelaşi gest în legătură cu scandalul interceptărilor ilegale practicate de ziarişti din grupului de presă al magnatului Rupert Murdoch, relatează AFP, AP şi Reuters, citând un comunicat al poliţiei londoneze.

Este vorba de comisarul adjunct John Yates, care în 2009 a refuzat să redeschidă ancheta cu privire la aceste interceptări, informează Agerpres.

Duminică, Sir Paul Stephenson, şeful poliţiei metropolitane a Londrei, şi-a anunţat demisia într-o conferinţă de presă transmisă în direct de televiziune, după ce a fost criticat pentru atitudinea sa în scandalul interceptărilor.

Ziarul News of the World, care şi-a încetat apariţia duminica trecută, este suspectat că ar fi interceptat ilegal convorbirile a circa 4.000 de personalităţi din toate domeniile.

O nouă anchetă lansată în ianuarie a.c. a stabilit că poliţia dispunea de fapt de 11.000 de pagini de probe pe care detectivii omiseseră să le examineze cu rigurozitatea necesară, notează Reuters

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel