Delta Dunării, perlă a coroanei României. Alianţa pentru Turism, invitată la Parlament. Ţibuleac: Sperăm să avem susţinere pentru a promova legea OMD-urilor

Alianţa pentru Turism (APT) va participa, joi dimineaţa, la o şedinţă a Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor din Parlament pentru a discuta despre perspectivele turismului în România, a anunțat preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac.

În calitate de preşedinte al grupului de lucru înfiinţat în APT pentru promovarea legii organizaţiilor de management al destinaţiilor turistice (OMD), Ţibuleac şi-a exprimat speranţa ca proiectul de lege privind OMD-urile să fie susţinut de parlamentari.

'Sperăm să avem susţinerea necesară pentru a promova legea OMD-urilor şi a trece prin Parlament modificările legislative necesare funcţionării legii. Trebuie modificate Codul fiscal şi alte legi şi este nevoie de o abordare integrată din partea tuturor forţelor politice', a menţionat preşedintele AMDTDD, potrivit Agerpres.

VEZI ȘI Țibuleac: Delta Dunării, o bijuterie unică a României. Industria are nevoie de așa ceva / video

Asociaţia a finalizat proiectul de lege privind OMD-urile şi l-a prezentat ministerului de resort care urmează să analizeze toate propunerile primite pe acest subiect. Potrivit sursei citate, discuţiile care vor avea loc în şedinţa Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, programată pentru ora 11,00, vor atinge şi subiecte legate de oportunităţile şi necesităţile de dezvoltare a turismului în perioada următoare.

VEZI ȘI   Plaja sălbatică de la Sfântu Gheorghe. Locul în care Dunărea întâlnește Marea Neagră / galerie FOTO

Adoptarea unei legi a OMD-urilor este susţinută de diferiţi actori din turism, Valentin Coman, ghid de turism, explicând necesitatea acesteia prin lipsa unei structuri bine organizate şi finanţate, care să promoveze destinaţiile turistice.

'După 1990, ONT-ul şi BTT-ul (structuri din perioada comunismului care susţineau turismul - n.r.) s-au prăbuşit, iar în locul lor nu s-a pus nimic. Aceste instituţii, pe lângă mişcarea de turism, asigurau şi promovarea zonelor. În locul lor nu există decât iniţiative mici, particulare, care nu pot avea succes într-o lume în care trebuie să ai nu doar o structură bine organizată, ci şi bine finanţată.', a declarat Coman.

Vacanță în Deltă (2021). Cătălin Țibuleac: Ce trebuie să știe turiștii când vin să viziteze această perlă a coroanei României

'OMD-urile trebuie să adune informaţii, să le prelucreze, să le pună la dispoziţie, să promoveze destinaţiile şi vine şi cu o parte creativă. Nu putem rămâne în secolul trecut şi să avem aceleaşi discuţii despre plaja şi prosopul de pe litoral. Trebuie să vorbim despre o Deltă responsabilă. Altădată, vorbeam despre o Deltă surprinzătoare pentru că o descopeream, acum trebuie să vorbim despre o Deltă consumată turistic responsabil', a declarat Valentin Coman.

VEZI ȘI Raiul românesc: Experiență de neuitat în Delta Dunării. Idee pentru un concediu de vis / FOTO+VIDEO

Proiectul de lege realizat de APT vizează înfiinţarea a trei tipuri de OMD-uri - local, regional şi naţional, care să funcţioneze cu sprijinul financiar de la buget, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă urmând să prevadă fonduri inclusiv pentru aceste structuri. 

VEZI ȘI Efectul ”transparenței” lui Cioloș: Delta Dunării nu are nici astăzi guvernator. Ministerul Mediului, răspuns năucitor pentru Vicol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel