EXCLUSIV  Vacanță în Deltă (2021). Cătălin Țibuleac: Ce trebuie să știe turiștii când vin să viziteze această perlă a coroanei României

Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, a oferit un interviu, în exclusivitate pentru DC News, despre oportunitățile pe care Delta le oferă și despre modul în care turiștii ar trebui să viziteze această perlă a coroanei României.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării, a vorbit despre oportunitățile pe care Rezervația Biosferei le oferă pentru turiști:

„Sunt operatori pe o anumită nișă din turismul deltaic care încearcă să obțină câștiguri facile pe o vacanță intensă, dar, din păcate, atât de intensă încât turistul care vine nu înțelege nimic. Din contră, un  astfel de turist nu va mai reveni în România. Ba mai mult, le va spune și altor prieteni Am fost, dar nu am înțeles mare lucru. În turism există o vorbă Un turist mulțumit va aduce după el un al doilea turist, un turist nemulțumit va goni alți zece turiști. Acest principiu trebuie avut în vedere. Din păcate, există operatori care promovează un astfel de turism“ e de părere Cătălin Țibuleac.

Delta nu oferă de azi pe mâine

„În aceste condiții, turistul vine la mal, se îmbarcă într-o șalupă de mare viteză, este plimbat 2-3 ore în Deltă, pe viteze foarte mari care afectează mediul, eventual are un prânz undeva în Deltă, iar apoi se întoarce. Un astfel de turist nu lasă foarte mulți bani în destinație, nu este dezirabil. Un turist trebuie să știe că Delta are foarte mult de oferit, însă nu o poate face de azi pe mâine. E necesar ca turiștii să aleagă vacanțe de minim cinci nopți în care aceștia să poată vizita obiectivele, să simtă frumusețea Deltei, să viziteze plajele sălbatice, să viziteze principalele puncte de interes, aici mă refer la orașe precum Sulina unde sunt zone de vizitat care îți oferă o experiență de neuitat.

Nu ai cum să vii în Deltă doar pentru natură, asta înseamnă că iei cortul și campezi pe malurile Dunării, lucru interzis. Cortul se pune doar în locuri special amenajate pentru corturi. În rest, a campa pe malul Dunării e ilegal. Ceea ce se poate face e protejarea celor 3 valori de patrimoniu: natural, cultural și economic. Ori, patrimoniul cultural este parte integrată în acest concept, deoarece fără tradiții și gastronomie locală nu există o deltă. Noi discutăm de o Rezervație a Biosferei, o deltă locuită, iar comunitățile au făcut și vor  face parte din produsul turistic și integrat din Delta Dunării“, a conchis președintele Cătălin Țibuleac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel