Decizia CCR a fost citită. Băsescu se întoarce la Cotroceni

Decizia CCR de invalidare a referendumului a fost citită în Plenul Parlamentului. Din acest moment decizia va pleca la Monitorul Oficial iar Traian Băsescu va reveni la Cotroceni.

"Decizia CCR încalcă principiul democratic fundamental, anume acela că democraţia se exprimă prin votul cetăţenilor. Am hotărât să părăsim sala în semn de protest", a precizat liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, la ieşirea din sala de Plen.

Propunerea senatorului PNL, Ioan Ghişe, de amânare a şedinţei de Plen, a fost respinsă. Decizia a fost luată cu 20 de voturi "pentru" şi 196 de voturi "împotrivă". Parlamentarii PNL au părăsit sala în momentul în care judecătorul Ioan Minea a început să o citească.

Senatorul PNL Ion Ghişe ceruse supunerea la vot a două propuneri a două propuneri prin care să se constate neîndeplinirea obligaţiilor din partea Curţii Constituţionale. "Cerem să anulăm timp două zile acest subiect pentru a da timp CCR să analizeze din nou situaţia". Ghişe susţine că decizia CCR e consultativă şi nu impune efecte. "Principala obligaţie a CCR în materie de referendum nu este acum îndeplinită prin prezentarea în faţa noastră a unui raport".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel