De ce să pui câteva frunze de eucalipt în baie. Rezultatul miraculos

foto: Pixabay
foto: Pixabay

De ce să pui câteva frunze de eucalipt în baie. Beneficii nenumărate pentru sănătate.

De ce să pui ceapa în congelator. Secretul care-ți va schimba viața

Eucaliptul este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale, variind de la remedii naturale la aromoterapie, pentru a reduce stresul. Pentru a te bucura de aceste proprietăți, spre exemplu, așază câteva frunze de eucalipt în baie. Aburul din baie activează uleiurile conținute de eucalipt, benefice pentru sănătate:

1. Au un efect relaxant

Mirosul de eucalipt pare să reducă stresul. De fapt, un studiu realizat de medicina complementară și alternativă indică faptul că eucaliptolul, o substanță prezentă în această plantă, ar putea ajuta la reducerea anxietății. 

2. Ajută la reducerea simptomelor de răceală

De ani de zile, eucaliptul a fost folosit împotriva gripei și îmbunătățirea problemelor respiratorii. Potrivit cercetărilor publicate în Cough Journal, eucaliptolul, cunoscut și sub numele de cineol, ar fi responsabil pentru deținerea acestor proprietăți. În special, compușii săi volatili reduc congestia la pacienții cu probleme respiratorii. În plus, calmează tusea, în doar 4 zile de utilizare. Cu toate acestea, este doar un adjuvant, nu un tratament în sine.

Cât timp se fierbe broccoli. Greșeala pe care ai făcut-o până acum: Nimeni nu a crezut

3. Ajută la ameliorarea sinuzitei

Sinuzita este o afecțiune comună, ce se poate trata cu analgezice fără prescripție medicală sau cu proceduri chirurgicale. Cu toate acestea, dacă simptomele nu necesită cele enumerate mai sus, poți apela la beneficiile eucaliptului. Potrivit unei publicații a Acta Otorhinolaryngologica Italica, proprietățile sale antiinflamatoare, antiseptice și decongestionante sunt utile împotriva simptomelor acestei afecțiuni.

4. Fac minuni pentru piele

Transpirația, machiajul și poluarea mediului pot afecta grav pielea, care își poate pierde strălucirea naturală. Frunzele de eucalipt hidratează pielea prin dilatarea porilor și îndepărtarea celulelor moarte. În ceea ce privește eucaliptul, un studiu din Jurnalul Internațional de Științe Cosmetice sugerează că această plantă crește producția de ceramide, lipide esențiale pentru o piele sănătoasă.

5. Ajută la atenuarea durerii

Pe lângă proprietățile sale decongestionante și antiinflamatoare, eucaliptul pare să calmeze durerea. Acest lucru este indicat de un studiu clinic realizat de medicina complementară și alternativă bazată pe dovezi, în care planta a fost utilă pentru pacienții cu dureri, supuși unei operații de înlocuire a genunchiului. 

Deși utilizarea eucaliptului la duș nu are efecte adverse asupra sănătății, este important să îl păstrezi departe de apă. Acest lucru se datorează faptului că poate fi iritant la contactul cu pielea și ochii, potrivit DC MEDICAL.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel