De ce nu s-a votat noul preşedinte al Senatului. Călin Popescu Tăriceanu: Erau calcule la PSD

Tăriceanu - Vosganian
Tăriceanu - Vosganian

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PSD a luat în calcul ca prin propunerea senatorului ALDE Teodor Meleșcanu la șefia Senatului să adune susținerea a 15 senatori și deputați din ALDE. Tăriceanu crede că ar putea avea loc "vreo dezertare sau două" din partidul său.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PSD a luat în calcul ca prin propunerea senatorului ALDE Teodor Meleșcanu la șefia Senatului să adune susținerea a 15 senatori și deputați din ALDE. Tăriceanu crede că ar putea avea loc "vreo dezertare sau două" din partidul său, transmite Mediafax.

"Este un moment stânjenitor pentru unii dintre noi, pentru că Teodor Meleșcanu a venit cu o propunere de a fi numit în funcția de președinte al Senatului din partea PSD dar în contul ALDE. Am discutat cu colegii dacă o astfel de formulă poate fi acceptată. Nu poate politic să fie acceptată, pentru că ea ar creea niște ambiguități pe care vrem să le evităm, de o continuare a asocierii noastre în actul de guvernare cu PSD. Am asistat la o încercare disperată a doamnei premier Dăncilă de a ataca ALDE, de a rupe partidul și de a veni cu această formulă care ar fi trebuit să însemne un cântec de sirenă și pentru alți colegi, care eventual să-l urmeze pe domnul Meleșcanu. Erau calcule la PSD care indicau că domnul Meleșcanu ar fi urmat să fie însoțit de un număr de senatori și deputați, aproximativ 15", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, luni seara, la Antena 3.

Acesta a afirmat că deoarece PSD nu a obținut sprijinul la care se aștepta a amânat luni votul în plenul Senatului pentru noul președinte al forului legislativ.

"PSD văzând că acest lucru nu se întâmplă și că nu există nicio fisură în decizia și în poziționarea colegilor mei, evident că au renunțat ca să-l mai propună pe domnul în funcția de președinte (al Senatului-n.red.) și din această cauză ieri, în plenul Senatului, nu s-a putut face alegerea unui președinte pentru că PSD nu avea o alternativă la propunerea de care discutam", a spus Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel