Dăncilă: Guvernul este alături de românii de pretutindeni

Viorica Dancilă
Viorica Dancilă

Guvernul este alături de românii de pretutindeni pentru a-i ajuta să cunoască şi să înţeleagă drepturile şi obligaţiile pe care le au, a declarat marţi prim-ministrul Viorica Dăncilă, la lansarea Campaniei naţionale "Informare acasă! Siguranţă în lume!" - ediţia 2019. 

"Lansăm astăzi cea de a III-a ediţie a campaniei 'Informare acasă! Siguranţă în lume!', destinată informării românilor care aleg să studieze, să muncească şi să trăiască în afara graniţelor. Oamenii corect informaţi iau decizii bune în cunoştinţă de cauză. Aşa cum ne-am asumat prin programul de guvernare, Guvernul PSD - ALDE este alături de românii de pretutindeni pentru a-i ajuta să cunoască şi să înţeleagă drepturile şi obligaţiile pe care le au, dar şi eventuale riscuri la care pot fi supuşi.

Această campanie de informare ţine cont de realităţile cu care se confruntă, din păcate, mulţi dintre românii care pleacă peste hotare, fie pentru a lucra şi a se stabili acolo. Lipsa informării îi pune adesea în situaţii dificile în statele gazdă. Sunt în continuare semnalate situaţii de abuz la locul de muncă sau de nerespectare a drepturilor sociale, precum accesul la servicii medicale sau la remunerarea corectă. Prin intermediul acestui program ce se derulează în toată ţara românii vor cunoaşte elementele cele mai importante din legislaţia acestor ţări, referitoare la condiţiile de muncă, serviciile de asistenţă consulară", a afirmat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria. 

Potrivit premierului, campania de informare cuprinde şi programele de informare pe care Guvernul le derulează, de tipul "Diaspora start-up", "Start-up Nation", "Prime de reîntoarcere". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel