Dan Scarlii (lider sindical-Penitenciarul Iaşi): Toader a dezinformat

Liderul sindicatului din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, Dan Scarlii, a spus că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, 'a dezinformat' opinia publică spunând, referitor la corpul A de clădire din care sunt evacuaţi circa 500 de deţinuţi, că va fi reabilitat în 2018, informează Agerpres.

'Domnul ministru al Justiţiei a dat un comunicat de presă prin care spunea că corpul A al Penitenciarului Iaşi a fost golit pentru a intra într-un program de reabilitare, iar deţinuţii au fost transferaţi în ţară. Niciun document nu atestă acest lucru. Noi am cerut documente care să ateste acest lucru. Acest lucru nu există. Din niciun document pus la dispoziţie de Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu reiese că era prinsă în plan, pentru 2018, finanţarea pentru reabilitare, reconsolidare, refacere, renovare. Din punctul nostru de vedere, domnul ministru a dezinformat. Motivul este riscul seismic. Acela e motivul real al evacuării imobilului. În planul de investiţii al Penitenciarului Iaşi nu a existat niciodată fonduri alocate pentru refacerea acelui corp de clădire', a declarat Scarlii, pentru Agerpres.

El a mai spus că, în cadrul Penitenciarului Iaşi, există un proiect care e în stadiul de studiu de fezabilitate, referitor la efectuarea unor lucrări la alte corpuri de clădire. 'Dacă la expertiza din 2016 - 2017 a reieşit clar că acel corp de clădire nu mai poate fi folosit din cauza riscului, conducerea unităţii de la acel moment ce măsuri a luat? Au fost acolo şi deţinuţi şi au obligat şi pe colegii mei să îşi facă serviciul. Acolo au fost oameni. Un director responsabil ar fi făcut evacuarea. Evacuarea trebuia făcută de atunci, nu acum', a afirmat liderul sindical.

[citeste si]

Potrivit acestuia, de la începutul acestei luni peste 450 de deţinuţi care îşi ispăşeau pedeapsa în corpul A al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi au fost mutaţi în alte penitenciare din ţară, în prezent în clădire fiind 91 de deţinuţi ce urmează a fi transferaţi şi ei la alte unităţi de detenţie.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel