EXCLUSIV  Cutremur 28 octombrie. Predicția Seismic Center: Ce spun "martorii" din 15 august

cutremur 28 octombrie 2018
cutremur 28 octombrie 2018

Mesajul postat pe o pagină de Facebook care anunța data cutremurului din 28 octombrie încă de pe 15 august a generat dezbateri aprinse, iar DC News a încercat să afle ce se ascunde în spatele acestui anunț controversat. 

Pe pagina de Facebook "Seismic Center - Predictie si alerta cutremur" a apărut pe 15 august și 12 octombrie un mesaj prin care era anunțată producerea iminentă a unui cutremur. Foarte mulți comentatori din mass media au spus că acest mesaj este unul fals și că ar fi fost postat ulterior cutremurului, dar cu o dată anterioară. Foarte posibil, mai ales că Facebook permite acest lucru, însă ceea ce nu permite este antedatarea comentariilor. În plus, am făcut un test și ca urmare, la postarea antedatată ne apărea un mic element grafic sub forma unui ceas care ne arăta data reală la care am creat postarea. La postarea despre cutremur nu apărea acest element grafic. De asemenea, Facebook nu permite să restricționezi accesul la corecturile facute la o postare și această postare nu are editări post cutremur. 

(w670)

Ce spun internauții care au comentat la acea postare

DC News a contactat mai mulți dintre cei care au comentat în acea perioadă la postarea care anunța cutremurul din 28 octombrie și i-a întrebat dacă își aduc aminte ce scria în postarea de atunci.

Cinci dintre cei zece contactați ne-au confirmat că postarea la care comentaseră era întocmai cum arată acum. Ceilalți cinci nu au răspuns până la momentul redactării acestei știri. "Da, la acest cutremur se referea. Chiar am pus nota in telefon", ne-a spus Daniela C. De altfel pe pagina de Facebook a Danielei apare faptul că în 12 octombrie ar fi dat share la o postare a celor de la Seismic Center care reamintea despre evenimentul din jurul datei de 27 octombrie. 

"Da știu postarea și urmăresc pagina. Făcea referire la această perioadă", ne-a răspuns Petrina C., o altă persoană care comentase în acea perioadă la postarea controversată.

"Da.. Sunt sigur... Îi urmăresc de mult. Și... Să știti ca e real. Au prezis mai multe și s-au adeverit. La început cu mici diferențe de timp. Dar acum e exact cum au spus 100% real", ne-a spus Mihai C.

O altă persoană ne-a trimis o captură de ecran pe care susține că a făcut-o pe 15 august cu telefonul. "Exact la acest cutremur se referea... Este de atunci, păstrată de mine în telefon, tocmai pentru a putea verifica...", ne-a spus Victoria S.

Am contactat și administratorii paginii Seismic Center, dar până la ora publicării acestui articol nu am primit niciun răspuns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel