Cumpărături de Paște. Poliția, sfaturi pentru siguranța românilor

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

IPJ Dâmbovița a făcut câteva recomandări pentru perioada Sărbătorilor Pascale când toata lumea intră în febra cumpărăturilor. La ce trebuie să fiți atenți.

Incomod-media.ro a prezentat lista cu sfaturile Poliției pentru români. Iată la ce trebuie să fie atenți:

La cumpărăturile în magazine:

Nu vă înghesuiți și păstrați o distanță de siguranță față de cei din jur!

Nu vă lăsați în coșul de cumpărături sau în alte zone geanta sau alte bunuri de valoare!

Nu luați asupra dumneavoastră sume mari de bani în numerar, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în ziua respectivă.

În contextul epidemiologic actual se recomandă să evitați, pe cât posibil, plata cu bancnote și să optați pentru plata cu cardul bancar.

De asemenea, nu uitați ca atunci când părăsiți domiciliul, indiferent de perioada în care lipsiți, să închideți și asigurați corespunzător ușile și ferestrele.

Pentru un plus de siguranța, puteți ruga o persoană de încredere să vă supravegheze locuința, iar în cazul în care observă vreo persoană suspectă aceasta să anunțe imediat poliția.

La cumpărăturile online:

Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de la cartea de identitate sau de la paşaport, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!

Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el!

Nu oferiţi niciodată informaţiile de pe card, în special unor persoane necunoscute sau dacă site-ul nu foloşeste o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.

Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail sau alte aplicații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel