Cum i-au cumpărat rușii pe americani. De Ce nu funcționează sancțiunile economice

În timp ce Rusia începe să se afle la ananghie din cauza sacțiunilor impuse de Statele Unite,  lista președintelui Barack Obama cu persoanele vizate se remarcă prin lipsa unor companii importante și oligarhi.

Unul dintre motivele ce stă la baza acestei reticențe este că Statele Unite au legături semnificative cu multe dintre companiile controlate de miliardarii ruși.

Harta interactivă, realizată de news.muckety.com, arată o parte din legăturile dintre oligarhi și companiile ruse, care nu au fost încă sancționate și au conexiuni cu firmele americane. 

Presiunea de a trece cu vederea aceste conexiuni crește odată cu înaintarea președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina prin tactici militare și economice. Un exemplu este decizia Gazprom de a crește prețul gazelor rusești pentru Ucraina. 

Barack Obama anunță însă un “cost” pentru Rusia pentru acțiunile de până acum. Liderii G-8 au convenit să excludă Rusia și să mute următoarea întâlnire de la Soci la Bruxelles. 

Oligarhii sunt notați în casetele maro, societățile din Rusia sunt notate cu portocaliu. Casetele albastre reprezintă doar o parte dintre investitorii americani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel