Cum explică Ştefan Pirpiliu (Forţa Civică) migraţia politică

Secretarul general al Forţei Civice, Ştefan Pirpiliu, spune într-un interviu acordat EVZ, că toate criticile aduse traseiştilor politici sunt nejustificate şi că nu pot fi excluşi din politică oamenii cărora nu li se poate reproşa ceva concret.

El însuşi un personaj care s-a transferat de la un partid la altul, fostul membru PDL, Ştefan Pirpiliu, crede că acuzaţiile aduse traseiştilor politici sunt neîntemeiate, mai importante fiind rezultatele, nu fostele partide. "Sunt nejustificate. Analiza trebuie să fie mult mai temeinică. Contează rezultatele pe care eu le-am adus în ultimii zece ani în politica românească. Acum două săptămâni, când s-a ales conducerea Forţei Civice, din 21 de colegi, şase veneam din alte partide. 15 sunt oameni noi, oameni care nu au mai făcut politică. Nu putem exclude oameni cărora nu li se poate reproşa ceva concret, să-i scoatem din viaţa politică. Chiar nu putem să-i excludem. Avem nevoie, mai ales într-o construcţie nouă, şi de experienţa celor care ştiu cum se organizează o structură de partid. Aici mă includ şi pe mine," spune membrul PFC. Acesta se declară nemulţumit de declaraţiile unor lideri PDL, care spun că traseiştii politici nu vor avea loc pe lista de candidaţi. "Mă doare să aud această poziţie din partea preşedintelui PDL, Vasile Blaga, aceasta după 10 ani în care am muncit împreună de dimineaţa pînă noaptea tîrziu, de la perioada anilor 2000, cînd mulţi plecau din partid pînă la perioada în care PDL a fost la guvernare cînd mulţi au dat buzna în partid. Este unul dintre oamenii care m-au învăţat politică, şi pentru acest lucru îl stimez," declară fostul membru PDL:

Despre conflicul dintre Mihai Neamţu şi Mihai Răzvan Ungureanu, secretarul general al PFC spune că este o "copilărie," iar preşedintele Partidului Noua Republică nu este în măsură să vorbească despre traseism. "Domnul Neamţu împotriva domnului Ungureanu? A fost mai degrabă o copilărie, în faza actuală. Cred că liderii care s-au aşezat în jurul mesei în faza actuală, în Alianţă, Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu – Mihail Neamţu n-a putut să fie semnatar- au suficientă maturitate să tranşeze în interior dacă au ceva de tranşat (...) Dacă era o declaraţie serioasă îi dădeam o replică. La lucruri neserioase nu am ce replică să dau. În plus, nu este dânsul în măsură să pună astfel de întrebări," declară Ştefan Pirpiliu. Membrul PFC a mai adăugat că Alianţa România Dreaptă va participa la guvernare după alegeri, dacă va veni cu soluţii pentru problemele cetăţenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel