EXCLUSIV  Cum au murit, de fapt, scafandrii de la Constanţa. Parchetul Constanţa contrazice ipoteza "gazelor toxice". S-a deschis dosar penal

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Vineri, 9 aprilie, doi scafandri care supravegheau lucrările de mărire a plajelor din zona Constanţa au murit. Aceştia se aflau la aproximativ 500 de metri în larg.

Victimele au fost aduse la mal în stop cardio-respirator și nu au mai putut fi salvate de echipajele medicale. Presa locală a lansat ipoteza că cei doi ar fi murit din cauza unor gaze toxice pe care le-au inhalat din tuburile de oxigen. 

"Potrivit unor surse neoficiale din anturajul lor, cei doi scafandri erau angajați ai unei firme care a câștigat licitația pentru monitorizarea mediului marin, înaintea lucrărilor de înnisipare. Aceștia și-ar fi încărcat buteliile de aer cu un compresor, așa cum se procedează în general, însă nu și-ar fi luat anumite măsuri specifice, iar compresorul a introdus în buteliile respective și gazele emanate de acesta. Practic, cei doi scafandri au respirat gaze de eșapament", scrie Focus Press.

Parchetul Constanţa contrazice ipoteza 

Conform unor surse DC NEWS, la autopsie s-ar fi descoperit că cei doi ar fi murit, de fapt, prin asfixiere mecanică sau, mai exact, prin înec, ipoteza gazelor inhalate fiind eliminată. Rămâne, însă, un semn de întrebare asupra decesului simultan prin înec a doi scafandri cu experienţă. 

Informaţia a fost confirmată şi de Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanţa, care a transmis, exclusiv pentru DC NEWS, că se fac cercetări penale în acest caz. 

"E înregistrat dosar penal la Poliţia Eforie în acest caz. S-au făcut cercetări la faţa locului, dar şi celelalte acte preliminare. Dosarul este înregistrat pe ucidere din culpă, iar cercetările continuă. La necropsie a rezultat că cele două persoane s-au înecat", a transmis biroul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel