Cum au comentat membrii PDL condamnarea lui Relu Fenechiu

pdl
pdl

Mai mulți membri democrat-liberali au reacționat imediat după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat, vineri, pe Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare în dosarul "Transformatorul", pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă calificată.

Emil Boc: O lovitură dată Guvernului și prim-ministrului Victor Ponta, în special

Fostul premier democrat-liberal și actual primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu a dorit să comenteze juridic decizia ÎCCJ, însă a oferit câteva comentarii, din punct de vedere politic, față de condamnarea lui Relu Fenechiu.

"Victor Ponta este vinovatul politic şi moral în cazul Fenechiu. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este o puternică lovitură dată Guvernului şi prim-ministrului Victor Ponta, în special. În nicio ţară a UE un ministru trimis în judecată nu face parte din Guvern. Decizia politică a prim-ministrului de a menţine în Guvern un ministru penal a afectat aderarea României la Spaţiul Schengen şi rapoartele UE pe Justiţie. Deciziile judecătoreşti se respectă şi nu se comentează, dar Victor Ponta trebuie să îşi asume acest dezastru politic şi de imagine pentru România. PDL nu a acceptat niciodată ca un ministru împotriva căruia să fi început urmărirea penală să mai facă parte din Guvern, cu atât mai puţin în cazul trimiterii în judecată penală, aşa cum a fost cazul lui Fenechiu", a declarat Boc.

Elena Udrea, ironic: Mulțumim, USL!

Referitor la același subiect, deputata PDL Elena Udrea a postat un mesaj ironic pe pagina sa de Facebook: „USL obține încă o performanță: a făcut din România singura țară europeană în care un ministru a fost condamnat penal. Mulțumim, USL! Ce credeți că ar mai putea urma?”, a scris fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, pe contul său de socializare.

Sulfina Barbu: E trist pentru România 

Vicepreședintele PDL, Sulfina Barbu, consideră că, prin condamnarea lui Relu Fenechiu, România a ajuns într-o "situație umilitoare", apreciind, totodată, că această stare de fapt putea fi evitată.

„Cu siguranţă, dacă Fenechiu nu ar fi fost numit în funcţie de minsitru până la clarificarea situaţiei, România nu ar fi fost în situaţia umilitoare de a avea un ministru condamnat şi care pleacă cu această sentinţa din funcţia de ministru. E trist pentru România că a fost pusă într-o astfel de situaţie”, a declarat vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu, în opinia căreia ar fi fost o decizie înțeleaptă dacă ministrul Transporturilor nu ar fi acceptat funcția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel