Cum a cunoscut-o Tăriceanu pe Laura Chiriac

Alianța Liberalilor și Democraților a lansat, azi, primul candidat la o primărie din Capitală: purtătorul de cuvânt al ALDE Laura Chiriac candidează la funcția de primar al Sectorului 1.

După ce a mulțumit tuturor celor care au venit să o sprijinine pe Laura Chiriac și să participe la acest eveniment al lansării candidaturii ei la Primăria Sectorului 1, copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a povestit pe scurt cum a cunoscut-o pe jurnalista Laura Chiriac.

"Am văzut în ea dorința de a se implica și chiar, și mai importnat, de a-și asuma responsabilități și curajul de a intra într-o bătălie politică. Sunt foarte mulți oameni politici care vor să facă politică, dar în momentul în care se pune problema unei bătălii electorale, se tem. Unora le e frică de înfrângere, unora le e frică de atacurile care ar putea surveni. În bătăliile politice nu poți să ieși fără tăieturi, fără zgârieturi, fără răni, asta este! Trebuie să ai curaj. Nu poți să fii pe gustul tuturor, însă trebuie să ai cel puțin convingerea că ceea ce faci este corect, că ai o atitudine altruistă, că te gândești la oameni și că încerci să faci tot ceea ce este mai bun. Mie mi s-a părut că Laura are această mentalitate, plus o mentalitate de luptător, de învingător. Și m-a bucurat foarte mult când într-o bună zi, cum rarerori se întâmplă, a venit și mi-a spus: Sunt gata să mă angrenez într-o bătălie electorală. Mai rar, de ce nu? Cu astfel de oameni putem să mergem înainte și să ne arătăm forța! (...) În Sectorul 1 am discutat cu fostul primar, nu o dată, sigur că e important să pietruiești anumite străzi, ai și Dămăroaia, trebuie să pui și apă și canalizare, dar spune-mi și mie, ceva mai important, mai grandios, vă gândiți să faceți în Sectorul 1? Niciun primar nu s-a gândit la nimic", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

[citeste si]

În discursul său electoral, Laura Chiriac a atras atenția asupra problemelor Sectorului 1: "S-a împământenit ideea că statul, prin administrația publică vinde ieftin și cumpără scump, pentru că în cvasitotalitate, administrația noastră este căpușată de grupuri de interese, grupuri pe care eu, atunci când eram jurnalist, colegii mei jurnaliști, dar din ce în ce mai mulți concetățeni le numesc mafiote. Pentru fiecare domeniu de activitate s-a constitut câte o mafie. Mă gândesc că dacă în parcuri ar fi căsuțe din turtă dulce, ar exista o mafie a turtei dulci, sau a vatei pe băț, nu mai contează. (...) Știți cu toții că astăzi serviciile publice, doar în foarte mică măsură mai țin cont de calitate, ceea ce contează este mărimea comisionului, asta s-a întâmplat și aici, în Sectorul 1.

(w670)

Populația Sectorului 1, cei pe care eu îi numesc vecinii mei, pentru că stau aici de foarte multă vreme, familia mea locuiește aici, sunt orice altceva, mai puțin o masă de manevră. S-a întrunit astăzi o masă critică de motive pentru o foarte serioasă revizuire a modului în care administrația se raportează la cetățeni. Indiferența și sfidarea generalizate deranjează, poate la fel de mult, cum deranjează furtul și corupția. Nu ne spune nimeni de ani în șir, cam care este durata de viață a unei gropi în asfalt, cât timp ar trebui să dăm cu mașina în aceeași groapă ca să se sesizeze și să se responsabilizeze cineva.(...) Noi, echipa mea și cu mine nu încercăm altceva decât să ne luăm viitorul în mâini și credem sincer, credem sincer că se poate, cu mâinile curate! Vă mulțumim mult!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel