CSM: Accidentele rutiere vor fi judecate de tribunale specializate

accident
accident

Vin vremuri grele pentru șoferi. Consiliul Suprem al Magistraturii a avizat un proiect al Guvernului legat de strategia de siguranţă rutieră 2011-2020. Astfel, accidentele rutiere ar urma să fie judecate de magistraţi specializaţi în evenimente rutiere, iar şoferii vor fi obligaţi să aibă asupra lor un tichet de contravenţii, un fel de carnet de note pentru conducătorii auto.

Plenul CSM a avizat, luni,  favorabil un proiect care prevede înfiinţarea unor instanţe speciale pentru evenimentele rutiere grave.

 Cazurile precum cel al lui Şerban Huidu sau al judecătorului care a fugit de la locul accidentului ar urma să ajungă pe masa unor judecători specializaţi în astfel de evenimente. Cel puţin aşa prevede un proiect avizat, luni, de Consiliul Suprem al Magistraturii.

 Numai că astfel de instanţe ar putea deveni realitate mult mai târziu. Noile prevederi sunt prevăzute în strategia de siguranţă rutieră 2011-2020.   Magistraţii vor participa la cursuri de pregătire pentru a se familiariza cu datele tehnice demne de luat în seamă în cazul unor accidente.

 Pe lângă instanţele specializate, proiectul aduce nou şi tichetul de contravenţii, un fel de carnet de note pentru şoferi. În tichet vor fi trecute amenzile încasate şi plătite de şofer. Lipsa lui sau neplata unui anumit număr, încă nestabilit, de amenzi va duce la suspendarea dreptului de a conduce!

 Mai mult, pentru a putea aduce mai mulţi bani la buget, oficialii elimină prescripţia proceselor verbale de contravenţie. Adică, odată amenda luată şi adusă la cunoştinţă, ea va trebui plătită, indiferent de cât timp va trece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel