Csibi Barna, CONDAMNAT penal de instanță

Extremistul maghiar Csibi Barna, protagonistul mai multor episoade cu profund caracter antiromânesc, a fost condamnat penal de o instanță din România pentru fascism.

Judecătoria Miercurea Ciuc l-a condamnat penal vineri, 14 aprilie, pe extremistul maghiar Csibi Barna pentru săvârşirea infracţiunii de promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, informează jurnalistul Dan Tănasă pe blogul personal.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în intervalul octombrie 2009 — aprilie 2011, Csibi Barna a răspândit în mod sistematic, în public, idei și concepții fasciste, rasiste și xenofobe, cu intenția de a convinge și de a atrage noi adepți.

În acest scop, el a folosit în mod intensiv mediul online, făcând propagandă prin intermediul blogurilor sale și prin canalele pe care le-a deschis pe diferite portaluri.

Vineri, 14 aprilie 2017, magistrații Judecătoriei Miercurea Ciuc l-au condamnat penal pe Csibi Barna pentru săvârşirea infracţiunii de promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe. Barna a fost condamnat penal la plata unei amenzi penale în cuantum de 10.000 lei, plus confiscare unor bunuri, precizeză sursa citată.

Csibi Barna este produsul sistemului educațional din așa-zisul ținut secuiesc, zona pe care UDMR o vrea monoetnică maghiară și pentru a cărei autonomie teritorială se luptă din Parlamentul României.

Csibi Barna a fost angajat al Finanțelor Publice Harghita iar toate acțiunile sale au fost tolerate și chiar încurajate de UDMR. Spre exemplu, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras, i-a dat autorizație pentru ca Barna să-și poată comercializa recuzita fascistă și antiromânească în plin centrul orașului Sfântu Gheorghe. Niciun lider UDMR nu s-a delimitat de Barna și nu a condamnat acțiunile sale repetate de promovarea a urii interetnice, a fascismului și a antisemitismului.

Csibi Barna a participat la evenimente publice finanțate din fonduri publice de primării conduse de primari UDMR. Barna a beneficiat chiar și de protecția unui din șefii IPJ Covasna. Csibi Barna nu este singur, el este doar cel mai vizibil exemplar al extremismului maghiar din Transilvania, transmite Dan Tănasă pe blogul personal.

Csibi Barna este protagonistul mai multor episoade cu profund caracter antiromânesc. După ce a spânzurat o păpușă cu chipul lui Avram Iancu în centrul municipiului Miercurea Ciuc,  Csibi Barna a fost filmat în timp ce rupea drapelul României.

Mai mult, acesta a afișat pe 1 Decembrie anul trecut o fotografie trucată în care Dan Tănasă apare ținând în mâini o foaie cu mesajul "Sunt securist. Scuipă-mă". Csibi Barna nu s-a oprit aici. A rostit și un discurs în care a incitat la ură și i-a invitat pe oameni să îl scuipe pe candidatul de atunci al partidului Alianța Noastră România la alegerile parlamentare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel