Cristina Stamate, operată de urgență pe cord deschis

Cristina Stamate a fost operată pe cord deschis, la o clinică privată, intervenția chirurgicală turând șase ore.

Intervenţia a constat în înlocuirea valvei mitrale cu o proteză şi montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muşchiului cardiac, a anunţat luni Spitalul Sanador, care a precizat că actriţa este la terapie intensivă, informează Mediafax.

Actriţa Cristina Stamate, în vârstă de 68 ani, suferea de insuficienţă mitrală şi cardiopatie ischemică, afecţiuni grave ale inimii.

Doamna Cristina Stamate a fost internată la noi cu diagnosticul de insuficienţă mitrală severă şi angină pectorală prin leziuni tricoronariene. Intervenţia efectuată a fost una deosebit de complexă, însă a decurs cu succes, iar momentan pacienta se află în recuperare, în secţia de terapie intensivă. Având în vedere evoluţia favorabilă a stării dânsei de sănătate, suntem încrezători că în cel mai scurt timp va putea fi transferată într-un salon normal. Rezolvarea acestui caz medical nu ar fi fost posibilă fără aparatura performantă de care dispunem şi a experienţei echipei medicale multidisciplinare care s-a ocupat de acest caz", a declarat Horaţiu Moldovan, citat într-un comunicat de presă al Spitalului Sanador.

Intervenţia a durat şase ore, întreaga procedură a decurs normal, iar starea de sănătatea a pacientei este bună. Procedura a constat în înlocuirea valvei mitrale cu o proteză din pyrolite carbon de tip Medtronic şi montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muşchiului cardiac. Operaţia, cu un grad de complexitate ridicat, a presupus utilizarea circulaţiei extracorporeale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel