Cristina Herea vine cu „România Necunoscută”, o carte care te face să fii mândru că ești român. Ce va face jurnalista cu banii din vânzări / foto

La început lunii martie, Cristina Herea, jurnalistă România TV, a lansat, la Paris, cartea „România Necunoscută”.

Lucrarea, tradusă și în limba engleză, își propune să aducă în atenția publicului de pretutindeni locurile cu o încărcătură spirituală și culturală aparte din România, aparent uitate de timp și istorie. 

2. -imagine fara descriere- (herea-2_83507800.jpg)

Cartea este scrisă sub îndrumarea profesorului doctor Constantin Dumitru Dulcan, iar Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a semnat începutul cărții. 

„Este o lucrare scrisă cu sufletul și mi-am dorit ca această scriere să fie ca un drum inițiatic în care sufletul să ți se odihnească. Totodată mi-am dorit ca România să fie cunoscută și pentru ceea ce a dat lumii de mii de ani: una dintre cele trei icoane pictate de Apostolul Luca se află aici, în România, prima Biblie creștină a fost scrisă aici, pe teritoriul României. Tot România adăpostește și singura biserică din piatră în care se slujește neîncetat de 2000 de ani!", a declarat jurnalista în cadrul lansării de la Paris, la care au luat parte corpuri diplomatice, oameni de cultură și reprezentanți ai ambasadelor.

3. -imagine fara descriere- (herea-3_30494800.jpg)

Prezentă la evenimentul din Franța a fost și Rodica Paleologue, celebră pentru munca sa la Muzeul Luvru și care a creat fondurile de carte în latină, greacă veche și Bizanț pentru noua Biblioteca a Franței. Timp de 22 de ani, a fost „Chargee de collection en roumain" la Bibliotecă.

4. -imagine fara descriere- (herea-5_56839500.jpg)

„Cartea îi este dedicată fetiței mele, Ekaterina Maria, iar toate fondurile strânse din vânzare vor fi donate către două cauze umanitare: ajutorarea copiilor abandonați în spitale și crearea unui centru pentru mame abuzate", a declarat jurnalista.

5. -imagine fara descriere- (herea_71745000.jpg)

În curând, cartea va putea fi comandată online. Revenim cu detalii când va fi lansată și în România.

VEZI ȘI: Cristina Herea: Pentru mine, e „Omul anului 2022”. Am înțeles cum rugăciunea celor care te iubesc, dar și gândul bun pot face adevărate minuni - https://www.dcnews.ro/cristina-herea-pentru-mine-e-omul-anului-2022-am-inteles-cum-rugaciunea-celor-care-te-iubesc-dar-si-gandul-bun-pot-face-adevarate-minuni_899385.html

CITEȘTE ȘI: Știrile care au emoționat-o pe Cristina Herea în 2022 - https://www.dcnews.ro/stirile-care-au-emotionat-o-pe-cristina-herea-in-2022_899621.html

Vă invităm să urmăriți și un interviu acordat de Cristina Herea pentru DC News:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel