Cristian Preda: România ar trebui să intervină în criza din Moldova

Europarlamentrul PDL, Cristina Preda, scrie pe blog că România ar trebui să intervină în criza declanșată în Republica Moldova, chiar dacă este convins că nu știe ce se mai poate repara ceva. 

"La Chișinău, criza politică declanșată de demiterea controversatului Vlad Plahotniuc e pe cale să se transforme într-o criză a regimului. Ieri, (sâmbătă n.r.) parlamentarii comuniști și cei ai PLDM au amendat legea Curții Constituționale, deschizând calea demiterii membrilor acesteia cu votul a 61 de membri ai legislativului. Președintele Comisiei de la Veneția, Catherine Ashton și Stefan Fule au reacționat foarte prompt, considerând că în acest fel sunt nesocotite principiile statului de drept.

Evenimentele sunt în curs: confruntat cu alianța Filat-Voronin, fostul președinte Ghimpu vorbește despre o “lovitură de stat”. După ce Moldova a fost, în ultimii trei ani, elevul model al Parteneriatului Estic, calendarul european pare a fi dat peste cap. Nu sunt convins că intervenția Bucureștiului mai poate repara ceva, dar ar merita totuși încercat," a scris Cristian Preda.

Reacția europarlamentarului român vine în urma deciziei Parlamentului moldovean de a abrogat, cu 65 de voturi ale deputaţilor PCRM şi PLDM proiectul de hotărâre prin care Corneliu Gurin a fost numit, acum două săptămâni, în funcţia de procuror general. La începutul lunii martie, Guvernul a fost demis, iar Parlamentul a rămas fără preşedinte. Marian Lupu a fost eliberat din funcţie şi urmează ca în trei luni să fie numit un nou preşedinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel