Cristian Pîrvulescu. Cum privește Europa tensiunile dintre Toader și Kovesi

Cristian Pîrvulescu, politolog și decan al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, a comentat confruntarea dintre Tudorel Toader și Laura Codruța Kovesi și a vorbit despre cum este percepută în Europa tensiunea dintre ministrul justiției și procurorul șef al DNA.

Cristian Pîrvulescu a constatat interes din partea vecinilor europeni pe marginea subiectului, iar imaginea pe care o transmit aceste tensiuni interne, e aceea „de limitare a independenței justiției". 

„Am fost mirat încă de la sfârșitul săptămânii trecute să constat că oamenii pe care nu-i credeam interesați de România, erau foarte bine informați cu privire la cererea ministrului Tudorel Toader, de revocare a doamnei Kovesi. Se vede că există o intenție de a limita independența justiției, de a prelua controlul politic al justiției. Acest lucru îl spunea și președintele Juncker. Așa ceva nu corespunde nici pe departe principiilor Constituției Uniunii Europene. Deci riscurile sunt foarte mari (...) Pentru moment, pentru că domnul Toader vrea ca dezbaterea să continue, ceea ce înseamnă că atacul împotriva statului de drept și a independenței justiției va continua și domnul Toader speră ca lucrurile să se soluționeze nu la președinție, ci la Curtea Constituțională", a declarat Cristian Pîrvulescu la Digi 24.

 Obiectivul final

Politologul Cristian Pîrvulescu e de părere că cererea de revocare a lui Kovesi reprezintă de fapt dorința de revenire la „impunitatea care a domnit până în 2003".

„Este evident că presiunea care se exercită, campania aceasta care încearcă să influențeze opinia publică românească trebuie să continue până când se atinge obiectivul final, care nu este nici pe departe revocarea doamnei Kovesi, ci revenirea la impunitatea care a domnit în România până la reforma din 2003 și reforma legislativă din 204-2005. Asta e ceea ce propune domnul Toader, care a încercat să aducă în discuție o aromă de doctrină juridică și de teorie, dar totul până la urmă a degenerat în politică dâmbovițeană".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel