Costel Fotea: Extinderea rețelei de oxigen la Spitalul Clinic de Urgență Galați

Se lucrează din plin la noul sistem de alimentare cu oxigen a secției de Terapie Intensivă. La Spitalul Județean a fost adus deja un nou stocator de oxigen lichid, care va deservi doar secția ATI, inclusiv zona Covid, precizează Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați într-o postare pe Facebook.

"În plus, a fost instalată și o parte din coloana verticală de distribuție a oxigenului și au fost montate și cele două vaporizatoare atmosferice.

Acest nou sistem va fi dedicat exclusiv secţiei de Terapie Intensivă, acolo unde este cel mai mare consum de oxigen. Conform constructorului, aproximativ jumătate din lucrări au fost deja realizate. În perioada următoare, specialiștii vor monta întreaga instalație de distribuție a oxigenului (aproximativ 700 de metri de țeavă din cupru medical) și vor realiza racordurile cu stocatorul de oxigen.

Vezi și: PSD, despre datoria publică: Ne-au amanetat și au uitat să ne spună

Astfel, la Spitalul Judeţean vor funcţiona două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen, una pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului.

Pe lângă această investiție realizată cu bani din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați, avem și un proiect pe fonduri europene de modernizare a întregului sistem de distribuție a oxigenului de la Spitalul Județean, proiect care se află încă în evaluare la Ministerul Fondurilor Europene", precizează Costel Fotea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel