Costel Alexe a făcut anunțul. Urmează controale pe șantiere: Poluarea în orașe e mai mare primăvara

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Mediului a anunțat că va organiza controale pe șantiere în următoarea perioadă.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat, duminică, la Iași, că va avea discuții cu reprezentanții Gărzii de Mediu pentru un control tematic pe șantiere. Potrivit lui Alexe, aproape jumătate din poluarea cauzată de particula PM10 ar putea și eliminată prin salubrizare.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat într-o conferință de presă susținută la Iași că săptămâna viitoare va avea loc o videoconferință cu reprezentanții Gărzii de Mediu din toate județele cu privire la un control tematic pe șantiere.

Poluarea în orașe este mult mai mare la începutul primăverii

 

„Este vorba de verificarea condițiilor impuse prin autorizațiile de mediu pentru șantiere, fie că vorbim de cele ale administrațiilor publice sau ale operatorilor privați, pentru că poluarea în orașe este mult mai mare la începutul primăverii și vom verifica dacă aceste condiții sunt respectate și dacă administrațiile publice locale fac o salubrizare eficientă a străzilor din orașe", a spus Costel Alexe.

Potrivit acestuia, mai mult de 42% din particulele de PM10 ar putea fi eliminate printr-o salubrizare eficientă, citează Mediafax.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28