CORONAVIRUS. Unii pasageri de pe Diamond Princess ar putea debarca mai devreme

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

O parte dintre pasagerii navei de croazieră Diamond Princess, pe care se află și români, vor putea debarca mai devreme. 

Pasagerii vulnerabili de la bordul liniei de croazieră Diamond Princess vor fi anunțați astăzi dacă pot debarca mai devreme decât era planificat, scrie CNN. 

Nava este în prezent pusă în carantină în portul japonez Yokohama, iar restricțiile sunt programate să se încheie pe 19 februarie.

"Oaspeții care sunt identificați de oficialii japonezi drept potențiali pasageri pentru debarcare vor primi o notificare în această seară", a spus căpitanul Stefano Ravera într-un anunț.

Situația este în dinamică 

Grant Tarling, ofițer medical principal pentru operatorul de croazieră Princess Cruises, a declarat pasagerilor într-un mesaj că situația este „foarte dinamică".

Deși autoritățile japoneze au spus că perioada de carantină se va încheia pe 19 februarie, nu este clar ce măsuri suplimentare pot fi luate, a spus Tarling.

El a spus că Princess Cruises va ține pasagerii la curent cu evoluția și a reiterat că autoritățile consideră că toate cazurile recent identificate au fost infectate înainte de începerea carantinei.

Români pe nava de croazieră 

Pe nava de croazieră Diamond Princess se află și 17 români. Unul dintre ei este în carantină după ce s-a confirmat că a fost infectat cu noul coronavirus. 

VEZI AICI: Român infectat cu coronavirus. A fost transportat, de urgență, la spital. Primele informații din Ministerul Sănătății

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel