Corina Creţu, mesaj tranşant de la Bruxelles: Prioritate pentru România. Asta susţin!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Corina Creţu vorbeşte despre un program pe care l-a sprijinit din calitatea de comisar european. 

"Acum doi ani, în calitate de Comisar European pentru Politică Regională, aprobam modificarea Programului Operațional Regional (POR) pentru România, astfel încât să existe un sprijin mai puternic pentru proiecte orientate către îmbunătățirea infrastructurii medicale din țară. Acești bani au fost prevăzuți pentru finanțarea achiziției de ambulanțe și echipamente medicale, investiții care am considerat că pot contribui la o mai bună gestionare a urgențelor medicale, permițând în același timp accesul egal al populației la servicii de asistență medicală și prim-ajutor.

Evident, nu am prevăzut actuala pandemie. Dar convingerea mea a fost întotdeauna aceea că România trebuie să devină mai performantă în actul medical - ceea ce e atât în beneficiul personalului medical, cât și a pacienților", transmite Corina Creţu.

Corina Creţu: Asta voi susţine

"Modificarea POR a presupus realocarea a peste 150 milioane EUR către ceea ce reprezenta noua axă prioritară 'Inițiativa pentru IMM-uri', precum și realocarea a 72,5 milioane de euro sunt către axa prioritară 'Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale'. Ca Membră a Comisiei pentru Dezvoltare Regională din Parlamentul European, voi susține și pe mai departe ca banii europeni să meargă spre dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor medicale.

Sper ca, și de acum înainte, investițiile în sistemul medical să fie o prioritate pentru România", a scris Corina Creţu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel