Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a vorbit, într-un interviu pentru DC News, despre grăsimea abdominală.
Cum facem să scăpăm de grăsimea de pe abdomen? Sunt persoane slabe, de exemplu, la o înălțime de 1,68, au 57 kilograme, dar nu scapă de „burtă”. Ce ponturi le dați? Ce să mănânce? La ce obiceiuri alimentare să renunțe neapărat?
În primul rând trebuie să conștientizăm faptul că pentru a slăbi avem nevoie de deficit caloric care se poate obține printr-o dietă alimentară bazată pe cât posibil pe ingredientele naturale, neprocesate, de bună calitate și prin activitate fizică de tip non fitness combinată cu antrenamente specifice capacității fizice ale fiecăruia. Iar aceste reguli se aplică indiferent dacă vorbim de un surplus de grăsime dispus proporțional pe tot corpul sau localizat în anumite zone cum este abdomenul.
De cele mai multe ori o inflamație a abdomenului este efectul consumului de alimente cu un conținut mare de carbohidrați și grăsimi cum sunt produsele de panificație, cartofii prăjiți sau dulciurile, dar și al consumului în mod frecvent a băuturilor alcoolice.
Care sunt super alimentele care ne mențin tineri cât mai mult timp? Dați-ne o listă a alimentelor care țin bătrânețea la distanță.
Pentru a ne menține tineri este important să avem un meniu zilnic echilibrat care să conțină toate grupele de alimente preparate într-un mod cât mai natural posibil și bineînțeles să facem mișcare. Sportul are un rol esențial în menținerea stării de bine a organismului și aș vrea să avem mereu în minte că prin sport vom avea o sănătate cardiovasculară îmbunătățită, ne vom îmbunătăți forța musculară și rezistența și ne vom elibera de stres.
VEZI ȘI: Alimente de care este mai bine să ne ferim. Cori Grămescu: Iarna creșteți consumul acestor legume
Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a spus, într-un interviu pentru DC News, care sunt legumele de care ar fi mai bine să ne ferim.
Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a zis că trebuie să alegem legumele de sezon în detrimentul celor din extrasezon. De exemplu, iarna ar trebui să creștem consumul de rădăcinoase care sunt legume mai consistente care ne dau energie, sațietate și ne ajută să suportăm mai ușor frigul.
Întrebată „Care sunt cele mai sănătoase legume și fructe - pe care le putem consuma nelimitat - „până nu mai putem” și care sunt legumele și fructele la care trebuie să fim atenți la cantitate? Și care ar fi acea cantitate?”, Cori Grămescu ne-a spus:
„Ceea ce eu spun mereu clientelor mele de la yummdiet.com este că pentru o alimentație care să nu pună probleme nici sănătății, nici siluetei avem nevoie în fiecare zi de 300 de grame de fructe diferite, 700 de grame de legume variate, de 60 de grame de cereale integrale sau 240 de grame de cartof, de 300 de grame de iaurt și ouă, precum și de 270 de grame de pește, carne sau lactate, precum și de 20 de grame de nuci.
În ceea ce privește tipul de legume pe care îl consumăm recomandarea mea este să optăm pe cât posibil pe variantele locale de sezon pe care le avem la îndemână. De exemplu, iarna ar trebui să creștem consumul de rădăcinoase care sunt legume mai consistente care ne dau energie, sațietate și ne ajută să suportăm mai ușor frigul”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu