Coreea de Nord se pregăteşte de război împotriva SUA

razboi
razboi

Decizia SUA de a disloca două bombardiere B-2 capabile să transporte arme nucleare, în cadrul exerciţilor militare desfăşurate în prezent în comun cu Coreea de Sud, l-a determinat pe Kim Jong-un să dea un ordin de pregătiri pentru atacuri cu rachete strategice. Atacurile ar urma să fie îndreptate  împotriva continentului american şi a bazelor americane din Pacific şi din Coreea de Sud, relatează AFP.

Ordinul, difuzat în cadrul unei reuniuni de urgenţă, în cursul nopţii de joi spre vineri a liderului nord-coreean  cu înalţii comandanţi ai armatei, constituie un răspuns direct la utilizarea bombardierelor americane invizibile B-2, capabile să transporte arme nucleare, în cadrul exerciţilor militare desfăşurate în prezent în comun cu Coreea de Sud, a declarat Kim.

În eventualitatea unei provocări "temerare" a americanilor, forţele nord-coreene "vor lovi fără milă continentul american, bazele militare din Pacific, inclusiv Hawai şi Guam, şi cele din Coreea de Sud", a declarat liderul conform agenţiei de presă oficiale Korean Central News Agency.

În timp ce tensiunile sunt în creştere în peninsula coreeană, două bombardiere invizibile B-2 au executat zboruri de antrenament joi deasupra Coreei de Sud pentru a sublinia angajamentul american faţă de alianţa militară cu Seulul, în caz de agresiune din partea Nordului.

 Kim a declarat că zborurile bombardierelor invizibile au fost mai mult decât o demonstraţie de forţă şi că ele echivalează cu un "ultimatum arătând că ei vor cu orice preţ să declanşeze un război nuclear".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel