EXCLUSIV  CONTROVERSA ALEGERILOR 2020 în pandemie. AEP, „răspuns” la întrebările momentului: Ce va fi pe 27 septembrie

Secție de votare
Secție de votare

Autoritatea Electorală Permanentă a răspuns, în exclusivitate pentru DC News, mai multor întrebări esenţiale legate de modul în care se vor desfăşura alegerile locale din data de 27 septembrie 2020.

 

Întrucât România se confruntă cu o creştere alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus iar multe judeţe ale ţării sunt considerate focare de infecţie, DC News a adresat un set de întrebări Autorităţii Electorale Permanente, pentru a se explica modul în care se va desfăşura procesul de votare în aceste condiţii speciale, mai ales în localităţile în care este înregistrat un număr mare de infectări.

De asemenea, DC News a solicitat lămuriri cu privire la modul în care se va vota în localităţile care ar putea fi carantinate în ziua votului. Iată întrebările pe care le-am adresat AEP: 

1. Ce facem dacă, la momentul votului, vor fi localităţi în carantină? Cum se va vota?

2. Ce se va întâmpla cu buletinele de vot şi cu celelalte materiale în localităţile carantinate? Pleacă buletinele de vot acolo, sau localităţile acelea sunt excluse si se fac alegeri peste o luna, de exemplu? Sau, dacă se decide ca totuşi să se voteze, cum vor fi transmise rezultate, documentele care au rezultat în urma votului?

3. Ce facem în cazul în care nu vom avea suficienţi membri în comisiile de votare? Că poate oamenii nu vor mai veni de teamă că s-ar putea infecta. Ce se întâmplă dacă nu mai vine lumea să fie membră în comisia de vot?

Răspunsul complet al Autorităţii Electorale Permanente îl puteţi citi aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel