Constanţa: Patronul restaurantului Beirut, condamnat la închisoare

Miercuri, patronul restaurantului Beirut, din Constanţa, George Karam, a fost condamnat de Judecătoria Constanţa la zece ani de închisoare cu executare şi la plata a 2,5 milioane de euro despăgubiri către urmaşii victimelor, fiind găsit vinovat de moartea a trei artiste în incendiul violent ce i-a mistuit unitatea de alimentaţie publică în aprilie 2014. Decizia nu este definitivă.

Conform sentinţei de miercuri, George Karam, SC Middle East Parteners, Constantin Pavel, SC Tinel Cristi SRL şi Dumitru Jurca trebuie să achite, în solidar, daune morale de peste 7 milioane de euro, notează Agerpres.

În incendiul din aprilie 2014 de la restaurantul Beirut au murit carbonizate cântăreaţa Nicoleta Ioana Cengher şi dansatoarele Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţianu, victimele neavând mai mult de 25 de ani. De asemenea, alte două persoane au fost rănite.

În anul 2015, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus trimiterea în judecată a lui George Karam sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă - una în formă agravată, a infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora - forma agravată, a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracţiunii de construire fără autorizaţie într-o zonă protejată, a infracţiunii de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi a 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel