Consilierii judeţeni au aprobat suplimentarea banilor pentru repararea drumului care leagă Iaşiul de Suceava

Consilierii judeţeni din CJ Iaşi au aprobat, luni, suplimentarea banilor pentru repararea celui mai mare proiect regional de infrastructură, reabilitarea a 170 de kilometri de drum din judeţele Iaşi şi Suceava.

Preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, a declarat că suplimentarea a fost necesară din cauza modificării preţurilor la materii prime şi materiale de construcţie, în special la bitum, în perioada 2016-2019, cu impact semnificativ asupra tuturor cheltuielilor din cadrul devizului.

Potrivit lui Popa, pentru realizarea acestui proiect se vor cheltui 486 milioane de lei. Avansul de care vor beneficia firmele care vor câştiga licitaţia pentru execuţia lucrărilor va fi de 30% din valoarea contractului.

El a precizat că documentaţia tehnică, aferentă depunerii cererii de finanţare, s-a realizat în 2016, recepţia studiului de fezabilitate şi a devizului general a avut loc în luna noiembrie a aceluiaşi an, când preţul materialelor de construcţie era semnificativ mai mic.

Proiectul "Regiunea Nord- Est- Axa rutieră strategică 1: Iaşi-Suceava" face parte din Planul de Dezvoltare Regională Nord - Est 2014 - 2020, Axa prioritară 6: Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1: Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale şi prevede reabilitarea a 170 de kilometri de drum din judeţele Iaşi şi Suceava.

Prin intermediul proiectului, 22 de comune şi oraşe vor fi conectate la reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T). Comunele ieşene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropniţa, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belceşti, Cepleniţa, Scobinţi, Lespezi, Sireţel. În judeţul Suceava, axa rutieră va traversa comunele Ipoteşti, Bosanci, Udeşti, Stroieşti, Dărmăneşti, Todireşti, Moara şi Şcheia, oraşele Dolhasca şi Liteni şi municipiul Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel