Conflict de interese. Tăriceanu cere reglementarea legislativă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că atât Parlamentul, cât şi Executivul au obligaţia de a pune în acord actuala legislaţie cu deciziile Curţii Constituţionale (CCR) în privinţa conflictului de interese deoarece "ca să nu fie interpretare, este nevoie de o mai bună precizare". 

"Este obligaţia noastră, şi a Parlamentului şi a Guvernului, de a pune prevederile Codului penal şi Codului de procedură penală în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, nimic altceva. (...) Este vorba de a pune în acord decizia Curţii Constituţionale cu legislaţia în privinţa conflictului de interese. Ştiţi foarte bine că există o decizie a CCR care vorbeşte despre necesitatea precizării termenilor în care este definit conflictul de interese şi cred că acest lucru este foarte necesar pentru ca să nu ne mai lovim de aceleaşi abuzuri care s-au petrecut în perioada trecută în legătură cu cei care au fost învinuiţi pentru conflict de interese pentru că prevederea era extrem de laxă şi putea să fie interpretată. Ei bine, ca să nu fie interpretare, este nevoie de o mai bună precizare şi cred că este necesar a fi făcut acest lucru imperios", a declarat Tăriceanu, miercuri, la Palatul Parlamentului. 

Preşedintele Senatului a subliniat că Ministerul Justiţiei şi-a propus să corecteze o "situaţie aberantă" care blochează instituţiile statului, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel