EXCLUSIV  Condamnat la închisoare pe bază de coronavirus. Unde sunt cei zeci de mii de români care strigau ”Jos Dragnea” la OUG 13, în Piața Victoriei, când ai nevoie de ei?

PROTEST
PROTEST

Deși în 2017 românii se pricepeau la justiție și ieșeau în stradă nemulțumiți de OUG 13, acum tac mâlc.

La protestele din 2017, zeci de mii de români au ieșit în stradă. Cei mai mulți nici nu citiseră propunerile de modificare privind legile justiției, dar clamau: ”Jos Dragniiiia!” și spuneau că vor o justiție independentă.

Probabil că acum, în 2021, protestatarii au o justiție independentă și o țară ca afară. Altfel nu îmi explic de ce nu este absolut nimeni în stradă după cazul revoltător al lui Matei Strugurel. Buzoianul a fost condamnat la un an de închisoare cu executare de Judecătoria Buzău, anul trecut, după ce a fugit dintr-un container izolator din curtea Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău unde se afla în aşteptarea testului PCR pentru Covid 19. Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins apelul formulat de acesta şi, astfel, decizia de condamnare la un an de închisoare cu executare, dictată iniţial de Judecătoria Buzău, rămâne definitivă.

Ca să fie dreptate până la capăt, i-a fost interzisă exercitarea drepturilor de a fi ales în funcții publice

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, bărbatului i-a fost interzisă exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioada de doi ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu închisoarea.

Așadar, pentru că penibilul situației nu era de ajuns, Matei Strugurel care și-a petrecut viața prin orfelinate, are dizabilități mintale grave, și, în general, societatea i-a dat numai șuturi în fund, sigur se gândea să exercite drepturi de a fi ales, iar justiția din România, extrem de vigilentă, i-a interzis să o facă.

Ca să înțelegi acest caz nu este nevoie de mai mult de două clase, dar iată că nimeni nu iese în stradă. Ca să înțelegi acest caz este nevoie să ai puțin suflet și cam atât. Românii ieșeau în stradă pentru propunerile de modificări la legile justiției în 2017, suna bine ”Dragniiiia” la portavoce, dar acum, când un om este băgat la închisoare degeaba, lumea tace. 

Dar asta-i țara. Polițistul care a adus coronavirusul în România beneficiază de pensie specială

Îl mai știți pe primul om care a adus coronavirusul în România? Nu era vreun român din diaspora, ci un ofițer MAI. Să vă reamintesc pe scurt: Polițistul fusese în Israel într-o excursie de zece zile. S-a simțit rău și s-a internat la spitalul cu regim special pentru polițiști, Dimitrie Gerota. Când a fost întrebat de medici dacă a călătorit în străinătate, a spus că nu. Medicii i-au trimis la Spitalul Matei Balș analizele și a fost diagnosticat cu coronavirus. Abia după ce a fost anunțat ca „pacientul cu nr. 17”, fostul șef adjunct al Poliției Capitalei, ani de-a rândul șef de poliție pe la diferite sectoare, a recunoscut că a mințit.

Procurorii de la Parchetul General au dispus clasarea dosarului lui N.L., fost ofiţer MAI, care a fost infectat cu noul coronavirus şi internat la Spitalul de Urgenţă "Profesor Doctor Dimitrie Gerota", după ce a efectuat o călătorie în Israel, însă a omis să declare că a fost în străinătate. Mai mulţi pacienţi şi cadre medicale au fost infectate, iar spitalul a intrat în carantină pentru o lună.

Conform unui comunicat al Parchetului General, procurorii au clasat dosarul cu privire la infracţiunile de zădărnicirea combaterii bolilor şi fals în declaraţii, pe motiv că "nu s-a putut stabili cert, cu argumente ştiinţifice" împrejurarea în care fostul poliţist s-a infectat şi dacă acesta "a fost sau nu sursa infectării cvasi-generalizate" din Spitalul de Urgenţă "Profesor Doctor Dimitrie Gerota".

De pensie specială beneficiază și fostul polițist care a infectat cu coronavirus zeci de medici de la spitalul Gerota.

Dubla măsură a justiției din România

Pe de-o parte avem polițistul pensionar care a băgat în carantină un spital întreg, iar acum stă liniștit acasă, cu pensie specială, cu dosarul clasat, iar pe de altă parte îl avem pe Matei Strugurel, cu probleme psihice, care a fugit din spital, înainte ca medicii să afle rezultatul testului COVID, rezultat fiind negativ, omul fugind pentru că îi era teamă să nu ia coronavirusul de pe acolo. Matei Strugurel nu era infectat cu virusul SARS-CoV-2, ci suferea de TBC.

Asta-i noua Românie. Într-adevăr, fără ”Dragniiiia”, așa cum au dorit protestatarii din Piața Victoriei din 2017, dar cu abuzuri groaznice. Și cu pensii speciale.

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel