Comunicat de presă - Teatrul Naţional Târgu-Mureş

Actorul Csaba Ciugulitu va fi prezent la avanpremiera filmului "Cardinalul", la Târgu Mureş

Filmul "Cardinalul", regizat de Nicolae Mărgineanu după un scenariu de Bogdan Adrian Toma va fi prezentat în avanpremieră la Târgu Mureş, în cadrul unei proiecţii de gală miercuri, 13 noiembrie, ora 19,00, la Cinema Arta.

În anii '50, regimul sovietic interzice existenţa altei Biserici în afara celei Ortodoxe, iar conducătorii Bisericii Greco-Catolice sunt arestaţi şi închişi în penitenciarul de la Sighet.

Singurele alternative în faţa torturilor şi a mijloacelor atroce de dezumanizare sunt convertirea sau moartea, însă, prin curaj şi verticalitate, episcopul Iuliu Hossu devine o călăuză pentru ceilalţi preoţi. Filmul prezintă o parte din viaţa episcopului Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire şi perioada încercării de convertire forţată în penitenciarul de la Sighet.

Rolul lui Iuliu Hossu este interpretat de Radu Botar, iar alături de el joacă Ioan Andrei Ionescu, Richard Bovnoczki, Radu Bânzaru, Maria Ploae, Cristian Iacob, Mircea Andreescu, Ovidiu Crişan, Remus Mărgineanu, Bogdan Nechifor şi Csaba Ciugulitu, actor al Companiei "Liviu Rebreanu".

Imaginea filmului este semnată de Gabriel Kosuth, muzica a fost compusă de Cornel Ţăranu, montajul a fost realizat de Nita Chivulescu, scenografia îi aparţine lui Dumitru Nicodim, producătorul executiv al filmului este Nicolae Mărgineanu Jr., iar costumele au fost create de Luminiţa Mihai.

La finalul proiecţiei va avea loc o sesiune de Q&A la care vor participa regizorul Nicolae Mărgineanu şi actorii Radu Botar şi Csaba Ciugulitu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel