Compot de mere pentru iarnă fără conservați! Sfaturi utile pentru un preparat de succes

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Rețeta de compot de mere pentru iarnă este foarte delicioasă. Coaja fructelor nu trebuie îndepărtată deoarece va oferi o aromă aparte desertului. Mai mult de atât, scorțișoara și cuișoarele vă vor aduce aminte de gustul copilăriei.

Preparatul este gata într-un timp foarte scurt, fiind ușor de gătit. Totodată, pentru un compot de succes va trebui să urmați câteva reguli. În compoziția acestuia se mai pot adăuga, struguri, cireșe, vișine, pere sau caise.

Cum se prepară rețeta de compot de iarnă

Gustul compotului de mere pentru iarnă este un preparat ce ne amintește de copilărie. Fructele atent alese sunt foarte delicioase dacă sunt conservate urmând întocmai pașii. Acestea pot fi puse și rase la borcan și puteți găti în timpul sezonului rece plăcinte sau tarte. Pentru prepararea rețetei veți avea nevoie de un kilogram de mere, un litru de apă, 150-250 grame zahăr și o lămâie. Pentru aromă se vor adăuga cuișoare și vanilie. Din cantitățile menționate veți obține în jur de 6 borcane a câte 370 mililitri. 

Merele se vor curăța de cotor și semințe, apoi vor fi tăiate în felii potrivite. Acestea vor fi stropite cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida. Coaja nu va fi îndepărtată deoarece este aromată și sănătoasă. Într-o cratiță se va pregăti siropul din apă și 200 grame de zahăr. Cantitatea de îndulcitor va fi potrivită în funcție de preferințele fiecăruia. La fiert se vor pune și batoanele de scorțișoară, vanilia, 3 cuișoare și o felie de lămâie. Ingredientele vor fi lăsate să fiarbă circa 5 minute. În timpul acesta, veți pune merele în borcane. Ulterior, siropul se va lăsa la răcit timp de 5 minute, apoi va fi turnat peste fructe. În interiorul vaselor puteți adăuga și o bucățică de scorțișoară. Vasele se vor pune la bain marie pentru 25-30 minute, apoi se vor lăsa la răcit acoperite de prosoape. De asemenea, puteți opta să fie fierte și la cuptor, timp de 40 minute. Compotul de mere pentru iarnă poate rezista chiar și trei ani. 

Sfaturi utile pentru un preparat de succes

 

Pentru a obține un preparat de succes, va trebui să urmați câteva reguli. Cele mai folosite soiuri pentru prepararea băuturi sunt cele dulci sau acrișoare. Dacă vă place ca desertul să aibă un gust dulce-acrișor puteți combina cele două tipuri de mere. Pentru ca rețeta să reziste pe tot parcursul sezonului rece se vor folosi fructe mai tari. Cele moi sau prea coapte nu sunt indicate deoarece riscați să obțineți un terci. Dacă rețeta pe care o preparați necesită ca merele să fie fierte, trebuie să aveți în vedere că fierberea va fi de circa 20 de minute, la foc mic, dacă fructele sunt tari. 

Totodată, nu este recomandat ca acestea să fie verzi deoarece gustul va fi fad sau amar. Feliile trebuie să fie potrivite și de aproximativ aceeași grosime. Fructele alese trebuie să fie proaspete, să nu fie lovite sau stricate. Nu trebuie să uitați să stropiți merele cu zeamă de lămâie pentru că în caz contrar se vor oxida. De asemenea, în borcane puteți adăuga și alte fructe precum struguri, cireșe sau caise. 

Rețeta de compot de mere are un gust savuros fiind îndrăgit atât de cei mici cât și de adulți. Un alt preparat delicios pe care trebuie să îl încercați este compotul de gutui, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel