Coarnă, despre cazul George Floyd de România: Nu cred că se impune arestarea polițistului

Dumitru Coarnă a vorbit de cazul de la Pitești, unde un bărbat recalcitrant a murit asfixiat ca urmare a intervenției polițiștilor.

Dumitru Coană nu crede că polițistul ar trebui arestat preventiv, dar admite că existau alte metode pentru a soluționa intervenția. Coarnă a subliniat din nou lipsa de pregătire cu care se confruntă oamenii legii și a adăugat că justiția se va pronunța cu privire la acest caz.

„Nu cred că se impune arestarea preventivă. Vorbim de culpă fără prevedere totuși. Sunt atâția care au omorât cu mașina 3-4-5 oameni și au fost condamnați cu suspendare”, a precizat Dumitru Coană, la România TV.

„Sigur că această profesie (n.a. - de polițist) implică și un risc. Nu oricine are zilnic riscul profesional pe care îl au polițiștii. Sigur că trebuie lucrat fiecare caz, trebuie învățat câte ceva și să ieșim în practică. Lipsa de pregătire este clară și spun de mult timp acest lucru. Trebuie să recunoaștem și să fim obiectivi. Eu cred că existau și alte posibilități pentru rezolvarea acelei situații”, a precizat Coană, care a adăugat că se configurează premizele unei cercetări penale pentru ucidere din culpă iar justiția va avea ultimul cuvânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel