Cluj: Consiliul Judeţean a alocat peste 2,2 milioane de lei cultelor religioase

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a alocat, în şedinţa sa de marţi, peste 2,2 milioane de lei mai multor culte religioase. 'Am alocat bani pentru cultele religioase recunoscute, în total peste 2,2 milioane de lei.

Am avut foarte multe cereri, din partea cultului ortodox am avut 327 de cereri, nemaivorbind de cele provenite din partea greco-catolicilor, penticostalilor şi altor confesiuni. Din punctul nostru de vedere, am încercat să facem o împărţire echilibrată. Sigur, sumele nu sunt suficiente, dar am încercat pe priorităţi, mai cu seamă pe partea de biserici care sunt distruse, partea de biserici care au luat foc sau construirea de capele în fiecare centru de comună.

Toate cultele au solicitat acest lucru. Am alocat bani şi pentru bisericile din municipiul Cluj-Napoca şi pentru arhiepiscopie, pentru finalizarea lucrărilor în catedrală şi pentru finalizarea lucrărilor de construcţie de pe Calea Turzii. În ceea ce priveşte mozaicul din Catedrala Mitropolitană, unde am alocat cei mai mulţi bani, 200.000 de lei, vom vedea exact care este ritmul de lucru.Voi avea o discuţie cu IPS Andreicuţ şi sper ca, la următoarea alocare, să mai punem o sumă, dacă e nevoie', a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe. CJ Cluj a alocat 1,6 milioane de lei pentru cultul ortodox, 93.500 greco-catolicilor, 270.000 de lei pentru reformaţi, 80.000 de lei pentru romano-catolici, 25.000 de lei pentru biserica unitariană şi 84.000 de lei pentru baptişti şi penticostali. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel