Claudia Țapardel: "Mi-e teamă că Europa se îndreaptă spre direcția greșită". Reacția lui Jean-Claude Juncker

Eurodeputata PSD Claudia Țapardel i-a transmis președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că în selecția proiectelor care se vor derula prin planul de investiții strategice propus de CE trebuie să conteze și factorul social, nu numai cel economic.

Președintele Jean Claude Juncker a fost de acord cu ideea exprimată de Claudia Țapardel. A precizat că speră ca factorul social să fie luat în considerare de evaluatorii proiectelor depuse.

"Sunt de părere că investițiile din Planul Juncker trebuie să țină cont în primul rând de impactul socio-economic și în plan secund de criteriile de ordin financiar și acest lucru l-am transmis și președintelui Comisiei Europene, prezent ieri la grupul S&D. Brusc, nu se mai vorbește de nevoia de locuri de muncă, de creșterea comunităților locale sau de nevoia de a reduce decalajele sociale și economice dintre Est și Vest. Comisia Europeană se preocupă mai mult randamentul financiar al proiectelor derulate decât de criteriile sociale. Mi-e teamă că Europa se îndreptă într-o direcție greșită dacă inclusiv CE refuză să vadă că avem nevoie de solidaritate, nu de adâncirea clivajelor socio-economice" a mai spus Claudia Țapardel.

VEZI ȘI: Claudia Țapardel cere sancțiuni ferme pentru Gianluca Buonanno. Răspunsul lui Martin Schulz

"Până nu știm cu siguranță cum va funcționa selecția proiectelor care primesc sau nu finanțare prin Planul de investiții Juncker, consider că trebuie să dezvoltăm un grup puternic în Parlamentul European care să susțină nevoia de solidaritate în Europa și prioritatea socială în deciziile economico-financiare", a mai susținut Claudia Țapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel