Claudia Țapardel cere sancțiuni ferme pentru Gianluca Buonanno. Răspunsul lui Martin Schulz

Eurodeputata PSD Claudia Țapardel i-a solicitat, în deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, din 9 martie, președintelui PE Martin Schulz sancțiuni ferme pentru Gianluca Buonanno. Europarlamentarul italian a făcut declarații xenofobe sau rasiste la adresa românilor.

"Consider că este foarte grav ca un membru al Parlamentului European, care reprezintă cea mai democratică instituție a Uniunii Europene, să emită astfel de opinii publice denigratoare la adresa cetățenilor români care, evident, sunt și cetățeni europeni. Acceptarea și nesancționarea unor astfel de declarații ar reprezenta un precedent și o pată pe imaginea celei mai democratice instituții ale Uniunii Europene care, de altfel, are și obligația să asigure și protejeze drepturile și egalitatea tuturor cetățenilor europeni. În concluzie, consider că este de datoria dumneavoastră, în calitate de Președinte al Parlamentului European, să aveti o pozitie clara pe acest subiect și să sancționați declarațiile rasiste și xenofobe ale deputatului Gianluca Buonanno. De asemenea consider că este necesară o dezbatere pe tema discriminării cetățenilor români și bulgari", a spus Claudia Țapardel în Plenul Parlamentului European.

Europarlamentarul italian Gianluca Buonanno a spus, printre altele, că "mulți din rasa românilor ucid și comit masacre pentru câțiva euro".

Răspunsul lui Schulz

În urma discursului eurodeputatei PSD Claudia Țapardel, Martin Schulz a declarat că pe data de 10 martie va avea o poziție publică în sesiunea plenară a Parlamentului European față de declarațiile xenofobe și rasiste pe care unii europarlamentari le fac în cadrul instituției pe care o conduce.

VEZI ȘI: SRI, răspuns oficial despre cele 50 de dosare pe care le-ar fi luat Traian Băsescu de la Cotroceni

"Mă bucur că am văzut că în Parlamentul European există o solidaritate între colegii din toate grupurile politice împotriva discriminării și xenofobiei. Aprecierea pe care am primit-o din partea sălii la finanlul intervenției mele a spus foarte multe despre care este atitudinea PE față de comportamentele deviante, xenofobe sau rasiste ale unor membri ai săi" a comunicat europarlamentarul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel