SRI, răspuns oficial despre cele 50 de dosare pe care le-ar fi luat Traian Băsescu de la Cotroceni

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu ar fi plecat cu cincizeci de dosare de la Palatul Cotroceni, după terminarea mandatului. A fost informația care a circulat în presă, pe surse confidențiale, în luna februarie. 

Dosarele de înaltă corupție i-ar fi fost prezentate fostului președinte în luna octombrie a anului trecut de către generalul Florian Coldea, SRI. Traian Băsescu a declarat despre informația precizată că "este o mare prostie".

"A apărut în presă că am plecat de la Cotroceni cu 50 de dosare penale pe care mi le-ar fi dat SRI-ul. Este o minciună, cum să pleci cu dosare secrete din Cotroceni? Eu caut acum, mi-am luat toate calculatoarele, cât încă sunt în reședința oficială, să văd dacă nu am în calculatoare documente secrete pe care să le șterg, că e un lucru care trebuie făcut la încetarea mandatului", a declarat Traian Băsescu, după ce a participat la Congresul PMP.

Decizia lui Kovesi cu privire la procuroarea din "Gala Bute"

Iată răspunsul dat de SRI despre acest subiect publicației "Expres Magazin": 

Ca urmare la petitia dumneavoastra inregistrata sub nr. 54.337 din 26.02.2015, va comunicam faptul ca aspectele solicitate au fost analizate cu toata responsabilitatea, in raport de competentele Serviciului Roman de Informatii.

Astfel, in conformitate cu prevederile art. 25 alin. (4) din Legea nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, Administratia Prezidentiala stabileste masuri proprii privind protectia informatiilor secrete de stat, fiind abilitata prin lege sa dispuna masurile necesare pentru verificarea aspectelor semnalate de dumneavoastra.

Serviciul Roman de Informatii asigura acestor institutii asistenta de specialitate, potrivit competentelor de coordonare generala a activitatii si de control al masurilor privitoare la protectia informatiilor secrete de stat.

Totodata, va informam ca in masura in care exista date si informatii care indica pregatirea sau savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, inclusiv in ceea ce priveste protectia informatiilor clasificate, acestea sunt trasmise organelor de urmarire penala de catre institutia noastra, conform dispozitiilor procedurale in materie.

Va multumim pentru increderea manifestata si intelegerea conditiilor in care Serviciul Roman de Informatii actioneaza, vizand indeplinirea atributiilor sale functionale stabilite prin Legea nr. 14/1992.

Sorin SAVA,

Purtator de cuvant al Serviciului Roman de Informatii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel