"Gala Bute". Laura Codruța Kovesi (DNA) a reclamat-o pe procuroarea Alina Stoica la CSM

Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi

Procurorul general al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a declarat, marți, că a reclamat-o la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pe procurorarea Alina Stoica.

Procuroarea Alina Stoica a infirmat soluţia în dosarul Gala Bute. Întrebată dacă s-a luat vreo măsură împotriva Alinei Stoica, procurorul care a clasat în 2013 dosarul "Gala Bute", Laura Codruța Kovesi a spus că încă nu s-a stabilit nicio sancţiune și o decizie urmează să fie anunţată de CSM. 

"La momentul la care s-a dispus infirmarea în acest dosar, a fost sesizat CSM cu privire la doamna procuror. Soluția o aflați de la CSM, nu de la noi.", a declarat Laura Codruța Kovesi. 

CSM a fost sesizat în legătură cu acest caz în cursul anului 2013, iar în cursul anului trecut Inspecţia Judiciară a clasat sesizarea. Laura Codruţa Kovesi a mai precizat că "peste 310 milioane de euro aşteaptă să fie executate. Dacă ar intra în bugetul statului, cu aceşti bani s-ar putea dubla salariile medicilor". 

SRI, răspuns oficial despre cele 50 de dosare pe care le-ar fi luat Traian Băsescu de la Cotroceni

Alina Stoica a plecat la cerere din DNA, în 2 decembrie 2013, în ziua în care Mariana Alexandru a evaluat că ancheta în Gala Bute se rezumă la un cerc restrâns de făptuitori. A facut o cerere de transfer la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la Biroul de informare publică și relații cu presa. Cererea i-a fost aprobată și transferul a devenit efectiv în 18 decembrie 2013. În aceeași zi a fost detașată în structura centrală a DIICOT, pentru șase luni. În 4 iunie, a mers la un interviu la Secția de procurori a CSM, pentru a fi admisă în DIICOT. A fost admisă pe locul 11, potrivit Jurnalul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel