Clătite Pufoase cu Ciocolată: Rețeta de Răsfăț de la Boromir (P)

clătite
clătite

Când te bucuri în zilele de weekend de aromele unor delicioase clătite cu ciocolată servite împreună cu cei dragi, nu ai cum să nu simți din plin farmecul fiecărei clipe. Totuși răsfățul poate fi la fel de minunat și în alte zile câtă vreme le prepari cu multă dragoste din ingrediente de cea mai bună calitate. 

Pentru pofticioșii de bunătăți, am pregătit o rețetă specială de clătite cu sos de ciocolată din belșug. Aceste bucurii dulci cu gust intens de ciocolată și textură foarte pufoasă se gătesc ușor din Făina superioară Boromir. În plus, îți vom da și câteva idei care să te inspire atunci când vrei să le decorezi pentru momentele deosebite.

Clătitele cu ciocolată: combinații de arome irezistibile 

Savurate la micul dejun, ca gustare sau după masă, clătitele cu ciocolată te încântă cu gustul bogat al sosului și interiorul moale, gustos, pe care îl prepari cu fulgi de ciocolată. Deși clătitele merg servite foarte bine și doar cu ganache, noi te sfătuim să experimentezi cu mai multe arome și texturi. 

Pe lângă ganache, poți pregăti și frișcă sau cremă de mascarpone cu care să decorezi la final clătitele cu ciocolată. Fructele fresh completează perfect savoarea lor. Așa că nu ezita să pui deasupra și afine, căpșuni, zmeură, rondele de banane sau bucățele de mango. Sau poți face un mix inedit de fructe după cum îți place. 

Cum le decorezi într-un mod și mai fermecător? Odată ce ai așezat clătitele una peste alta și ai pus sosul de ciocolată, le poți orna cu sprinkles, sos de fructe roșii dulci-acrișoare, dar și cu nuci, fulgi de migdale sau alune, astfel încât să creezi un contrast de texturi splendid. Cum distracția e în toi când gătești cu familia și prietenii, propune-le să decorați împreună aceste delicii. 

Clătite pufoase cu cacao din Făina Boromir 

Ca să obții cele mai bune clătite cu ciocolată, folosește pe lângă praful de copt și Făina albă superioară Boromir. 

Preparată prin măcinarea fină a boabelor de grâu de o calitate excelentă, Făina Boromir conferă mâncărurilor tale o aromă și textură unică. 

În afară de rețeta de clătite cu ciocolată, ți-am pregătit pe blog și o rețetă simplă de clătite franțuzești elastice și subțiri, pe care le prepari în câțiva pași simpli. 

Descoperă de pe blog și cum gătești o plăcintă țărănească cu mere rumene și aluat foarte fraged, un desert tradițional ce amintește de gustul bucatelor de altădată. 

Oricând îți vine pofta de gătit bunătăți, aruncă o privire pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești atât Făina Boromir, cât și alte ingrediente de nelipsit. 

De acolo poți comanda și delicii gata preparate precum prăjituri cu creme fine, praline învelite în ciocolată belgiană, pricomigdale, Covrigi Boromir, checuri cu iaurt și multe alte produse pentru fiecare gust. 

Ingrediente clătite cu ciocolată 

• 185g Făină albă superioară Boromir 

• 25g pudră de cacao 

• 2 lingurițe praf de copt 

• Vârf de sare 

• 2 ouă 

• 65g zahăr 

• 240ml lapte 

• 60ml ulei sau 65g unt topit 

• 1 esență de vanilie 

• 85g fulgi de ciocolată 

• Ulei sau unt pentru prăjire

Pentru ganache de ciocolată: 

• 140g ciocolată neagră 

• 120ml smântână dulce 

Mod de preparare pancakes cu ciocolată 

PASUL 1 

Amestecă bine într-un bol Făina Boromir, pudra de cacao, praful de copt și sarea. 

PASUL 2 

Bate ouăle cu zahăr în alt vas, apoi adaugă uleiul, esența de vanilie și laptele. Combină compoziția lichidă cu ingredientele uscate. Nu trebuie să insiști prea mult atunci când le amesteci pentru ca textura clătitelor să fie potrivită. 

PASUL 3 

Pentru a obține un ganache de ciocolată delicios, rupe în bucățele ciocolata amăruie, și combină-le cu smântâna dulce într-un bol termorezistent. 

Topește ciocolata în cuptorul cu microunde timp de 20-30 secunde. O dată la 10 secunde amestecă cu lingura pentru ca ciocolata să se topească și mai repede. 

PASUL 4 

Unge tigaia cu unt sau ulei și prăjește clătitele la foc mediu. Te sfătuim să rumenești fiecare clătită timp de 1-2 minute pe-o parte și încă 1-2 minute pe cealaltă parte. Dacă este nevoie, unge din nou tigaia cu puțin ulei după ce se face fiecare clătită. Așază clătitele una peste alta pe un platou. Le poți acoperi cu o folie de aluminiu ca să se păstreze calde. 

PASUL 5 

Toarnă ganache-ul pe fiecare clătită în parte, pe măsură ce le așezi pe platou. De asemenea, poți pune sosul de ciocolată și peste tortul de clătite. 

Savurează clătitele cu ciocolată alături de fructe proaspete, frișcă sau alte sosuri pe placul tău. 

Poftă mare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel