Ciocniri sângeroase pe străzile din Kiev: 14 decese - UPDATE

Protestatarii antiguvernamentali s-au ciocnit la Kiev cu forțele de ordine, violențe care s-au soldat cu sute de răniți și șase decese confrmate, inclusiv doi ofițeri de poliție, potrivit Ria Novosti. Alte instituții media internaționale vorbesc despre 9 morți.

UPDATE: - Conform Reuters, bilanțul deceselor a ajuns la cifra 14.

UPDATE: -

Cel puţin nouă persoane - şapte protestatari şi doi poliţişti - au murit, marţi, în cursul violenţelor de la Kiev, alte sute de persoane fiind rănite, inclusiv 15 jurnalişti, conform unui nou bilanţ prezentat de presa ucraineană, citat de Mediafax.

Poliția ucraineană a luat cu asalt nucleul protestatarilor din Piața Independenței. Forțele de securitate le-au dat manifestanților un dead-line până la ora 18:00, ora locală.

Forțele de ordine au făcut uz de gaze lacrimogene și grenade luminiscente în timp ce protestatarii au răspuns cu petarde, bucăţi de pavaj şi pietre aruncate înspre forţele de ordine.

Două avioane de vănătoare au survolat marţi după-amiază centrul Kievului, unde au loc violențele, prin zboruri la înălțime medie, probabil pentru intimidarea manifestanților.

Casa Albă și Bruxelles au făcut apel la președintele Viktor Ianukovici să pună capăt violențelor.

La amiază, manifestanții au ocupat, pentru o scurtă perioadă de timp, sediul partidului președintelui ucrainean Viktor Ianukovici, din centrul Kievulului. Controlul asupra clădirii a fost repede reluat de către politiștii antirevoltă.

Protestatarii au asalt sediul partidului lui Ianukovici din centrul Kievului, aruncând cu cocktailuri Molotov și cu bucăți de pavaj în clădire. Circa 200-300 de protestatari au ocupat temporar sediul Partidului Regiunilor, controlul asupra clădirii fiind reluat la scurt timp dupa prin intervenția trupelor antirevoltă.

MAE român condamnă violențele de la Kiev

"Urmărim cu profundă preocupare evoluţia evenimentelor de la Kiev şi condamnăm ferm toate manifestările de violenţă, fără deosebire.

Violenţele trebuie să înceteze deîndată. Dialogul este şi rămâne singura cale de soluţionare a actualei crize din ţara vecină.

Dacă semnele de flexibilizare din ultima perioadă, atât din partea autorităţilor, cât şi a opoziţiei, au creat anumite aşteptări pozitive, reluarea violenţelor astăzi, 18 februarie 2014, soldate din păcate cu pierdere de vieţi omeneşti, reprezintă un mare pas înapoi.

Credem cu tărie că trebuie evitate astfel de situaţii care nu fac decât să genereze escaladare şi intransigenţă. Credem, totodată, că părţile trebuie să recurgă la calm şi discernământ.

În aceste momente de maximă tensiune, când există din nou victime în rândul cetăţenilor din Ucraina, trebuie, mai mult decât oricând, conştientizat că numai dialogul poate conduce la soluţionarea crizei.

Poziţia noastră, care este şi a Uniunii Europene, rămâne neschimbată. Unica metodă de soluţionare a crizei, de reconciliere între putere, opoziţie şi protestatari este dialogul", transmite MAE într-un comunicat de presă.

Știre în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel